Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mons. Claudio Gugerotti: vizită în Siria și Turcia după cutremur

 
Mons. Claudio Gugerotti: vizită în Siria și Turcia după cutremur
  • 18 Feb 2023
  • 718

Departamentul pentru Bisericile Orientale informează printr-un comunicat de presă că prefectul acestuia, arhiepiscopul Claudiu Gugerotti, efectuează o vizită pastorală în Siria și Turcia în zilele 17 – 21 februarie a.c. pentru a transmite populației afectată de cutremur apropierea Sfântului Părinte. Arhiepiscopul are, de asemenea, o serie de întâlniri cu episcopii catolici și ortodocși, cu liderii musulmani și operatorii asociațiilor Caritas și ai agențiilor care oferă ajutor celor suferinzi.

Pregătit în colaborare cu respectivele nunțiaturi apostolice, programul călătoriei cuprinde transferul în Siria via Beirut, dat fiind că nu există legături aeriene directe pentru Siria, și călătoria la Alep. Aici, în cursul zilei de sâmbătă, prelatul vizitează mai multe structuri, administrate de instituții religioase și civile, care garantează primirea celor afectați de cutremur. În cursul serii, după Sfânta Liturghie celebrată în parohia comunității de rit latin, au loc mai multe întâlniri cu episcopii catolici și ortodocși din Alep, precum și cu unii lideri musulmani.

În dimineața de duminică au fost programate diverse întâlniri cu agențiile de caritate de la fața locului, fiind confirmată prezența fundației de drept pontifical Ajutor Bisericii care Suferă, AVSI, CNEWA-PM, Catholic Relief Service, Caritas Siria, Jesuit Refugee Service, asociația Pro Terra Sancta, L’Ouvre d’Orient, Maristi Blu și delegații recent înființatei Comisii episcopale pentru serviciul carității în Siria. De asemenea, arhiepiscopul vizitează o moschee care și-a deschis ușile pentru sinistrați, apoi celebrează Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în catedrala catolică greco-melkită.

După întâlnirea cu surorile Maicii Tereza la Alep, delegația pleacă la Damasc, unde în dimineața de luni are loc întâlnirea cu patriarhii și episcopii rezidenți în capitală, atât cu cei catolici cât și cu cei de altă confesiune. În după-amiaza de luni, delegația se întoarce cu automobilul la Beirut, de unde pleacă cu avionul la Istanbul, aici fiind programată în dimineața de marți, 21 februarie a.c., întâlnirea cu episcopii din Turcia și cu directorii asociațiilor Caritas angajate în asistența celor afectați de cutremur. Prefectul Departamentului este însoțit în această călătorie de secretarul adjunct, pr. Flavio Pace, și de secretarul ROACO (Reuniunea Operelor de Ajutorare a Bisericilor Orientale), mons. Kuriakose Cherupuzhatthottathil.

Gestul de apropiere față de persoanele aflate în suferință, se mai spune în comunicatul de presă, este însoțit de dorința de a-i încuraja pe toți cei care sunt în prima linie pe frontul situației de urgență, precum și de exigența de a stabili o mai bună coordonare a inițiativelor și proiectelor necesare pentru lunile care urmează. Departamentul pentru Bisericile Orientale reunește periodic cele mai importante agenții umanitare, care formează așa-numita ROACO, în vederea susținerii proiectelor din respectivele regiuni.Sursa:vaticannews.va.ro

Știri din aceeași categorie