Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciune pentru unitatea creștinilor la Brașov

 
Rugăciune pentru unitatea creștinilor la Brașov
  • 25 Ian 2023
  • 949

Sâmbătă, 21 ianuarie 2023, în a patra zi din cadrul Octavei de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor, având ca temă generală Învăţaţi să faceţi binele, căutaţi judecata...”(Is 1,17), Biserica Greco-Catolică “SFÂNTUL PETRU” din Brașov, a fost locul în care reprezentanții celor 6 culte istorice participante s-au rugat împreună cu credincioșii, acompaniați fiind de corala CATOLICA condusă de Maestrul Mihail Gorbonov. 

Textul fericirilor din Evanghelia după Sfântul Matei, propus spre meditație, începe cu Isus care priveşte mulţimea şi în ea, cu siguranţă, a observat făcătorii de pace, pe cei săraci cu spiritul, pe cei curaţi cu inima, bărbaţii şi femeile care plângeau şi cei cărora le era foame de dreptate. În fericiri, Isus nu numai că spune pe nume suferinţelor, ci arată cu un nume nou ceea ce vor fi cei ce se află într-o astfel de stare: fii ai lui Dumnezeu şi moştenitori ai împărăţiei cerurilor. Fiind creştini, suntem chemaţi să privim lupta dreaptă a fraţilor şi a surorilor noastre în Cristos.

În fiecare seară de rugăciune comună, toate confesiunile participante au fie momente de lectură din Vechiul și Noul Testament, fie momente de rugăciune sau predică, iar la sfârșit toți preoții prezenți oferă o binecuvântare comună credincioșilor uniți în rugăciune. Unul dintre momentele esențiale de mare încărcătură spirituală și unitate frățească este rostirea în trei limbi (română, maghiară și germană) a rugăciunii domnești Tatăl Nostru, la care toți participanții se țin de mână.

Flavia Florea

 

Știri din aceeași categorie