Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Mormântul papei Benedict al XVI-lea este accesibil publicului

 
Mormântul papei Benedict al XVI-lea este accesibil publicului
  • 10 Ian 2023
  • 756

Începând de duminică, 8 ianuarie 2023, mormântul papei Benedict al XVI-lea poate fi vizitat de public: a anunțat Sala de Presă a Sfântului Scaun. Regretatul pontif a fost depus în același mormânt de la subsolul bazilicii vaticane în care a fost depus trupul neînsuflețit al Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Sala de Presă a Sfântului Scaun a anunțat că începând de duminică, 8 ianuarie 2023, ora 9.00, mormântul papei Benedict al XVI-lea este accesibil publicului.

Papa emerit Benedict al XVI-lea, care a condus Biserica între anii 2005-2013, a murit la vârsta de 95 de ani pe 31 decembrie 2022 în mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului. În zilele 2-4 ianuarie a.c., trupul său neînsuflețit a fost depus pe un catafalc în fața Altarului Mărturisirii lui Petru, din bazilica vaticană, unde au venit să se roage pentru odihna veșnică a sufletului său peste 200.000 de persoane.

Sfânta Liturghie de înmormântare a fost prezidată de papa Francisc joi, 5 ianuarie 2023, în Piața Sfântul Petru, cu participarea a peste 50.000 de romani și pelerini. După slujba de înmormântare, sicriul cu trupul neînsuflețit al papei Benedict a fost depus în același mormânt care a fost al Sfântului Ioan Paul al II-lea, ale cărui relicve au fost strămutate, după canonizare, într-un altar lateral al bazilicii Sfântul Petru.

 

 Sursa:vaticannews.va.ro