Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Video: Trupul neînsuflețit al papei Benedict a fost depus în bazilica San Pietro

 
Video: Trupul neînsuflețit al papei Benedict a fost depus în bazilica San Pietro
  • 02 Ian 2023
  • 1332

Trupul neînsuflețit al papei Benedict al XVI-lea rămâne în bazilica Sfântul Petru începând de luni, 2 ianuarie 2023, până miercuri, 4 ianuarie a.c., pentru reculegerea și salutul credincioșilor. Înmormântarea papei emerit are loc joi, 5 ianuarie a.c., la ora 9.30, în Piața San Pietro.

 

Trupul neînsuflețit al papei emerit Benedict al XVI-lea a fost adus luni, 2 ianuarie a.c., în bazilica Sfântul Petru pentru reculegerea și salutul credincioșilor.

În timpul care a trecut de la moartea sa - sâmbătă, 31 decembrie 2022, ora 9.34 - și până în dimineața de luni, 2 ianuarie 2023, trupul său s-a aflat în capela mănăstirii ”Mater Ecclesiae” din Cetatea Vaticanului, fiind însoțit de rugăciunea celor care i-au fost aproape în viața de zi cu zi în ultimii ani. În acest interval de timp, nu au fost prevăzute vizite oficiale sau rugăciuni publice.

Începând de luni, 2 ianuarie a.c., ora 9.00, trupul său rămâne în bazilica San Pietro pentru vizita de pietate, reculegere și rugăciune a credincioșilor și a oamenilor de bună voință. Mii de credincioși au așteptat în fața bazilicii încă de la primele ore ale zilei pentru a veni și a se ruga în bazilică. În ziua de luni, bazilica este deschisă până la ora 19.00, în timp ce marți și miercuri, între orele 7.00 – 19.00.

Sfânta Liturghie și funeraliile papei emerit Benedict al XVI-lea vor fi celebrate în Piața San Pietro joi, 5 ianuarie 2023, la ora 9.30, și vor fi prezidate de papa Francisc. Trupul neînsuflețit al papei emerit va fi înmormântat în mormântul din Grotele Vaticanului în care a fost depus predecesorul său, Sfântul Ioan Paul al II-lea.

De remarcat că care doresc să participe la slujba înmormântării nu au nevoie de bilete de ordine, care sunt oricum și întotdeauna gratuite.

Preoții, episcopii, cardinalii, arhiepiscopii majori și patriarhii care doresc să concelebreze sunt invitați să se anunțe la Oficiul Celebrărilor Liturgice ale Pontifului Roman.

Pentru moment, același Oficiu al Celebrărilor Liturgice a anunțat că delegațiile oficiale vor fi două: una din Germania și una din Italia.

Autoritățile civile ale Romei au transmis că în aceste zile sunt pregătite să administreze un flux zilnic de aproximativ 35.000 – 50.000 de persoane.

Potrivit datelor furnizate de Jandarmeria Vaticanului, până la ora 14.00 a zilei de luni au trecut prin fața trupului neînsuflețit al papei emerit peste 40.000 de persoane.Sursa:vaticannews.va.ro