Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa: Să ne rugăm pentru Benedict al XVI-lea, este foarte bolnav și în tăcere susține Biserica

 
Papa: Să ne rugăm pentru Benedict al XVI-lea, este foarte bolnav și în tăcere susține Biserica
  • 28 Dec 2022
  • 734

La finalul audienței generale, papa Francisc ne-a cerut nouă, credincioșilor, o „rugăciune specială” pentru predecesorul său, în vârstă de 95 de ani: „Fie ca Domnul să-l susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”. Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș Vatican News – 28 decembrie 2022. Directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni a declarat: „În ultimele ore a avut loc o agravare, datorată vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”.

 

Directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni a declarat: „În ultimele ore a avut loc o agravare, datorată vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”.

În cadrul salutului adresat credincioșilor italieni la finalul audienței generale, vorbind liber și privindu-i pe cei prezenți în Aula Paul al VI-lea, papa Francisc le-a încredințat o intenție de rugăciune foarte precisă: „O rugăciune specială pentru Papa emerit Benedict care, în tăcere, susține Biserica”. „Amintiți-vă de el”, a spus Suveranul Pontif, „este foarte bolnav, cerându-i Domnului să-l consoleze și să-l susțină în această mărturie de iubire pentru Biserică până la sfârșit”.

Matteo Bruni: agravare datorată vârstei înaintate

Cuvintele rostite de papa Francisc în cadrul audienței generale de miercuri, 28 decembrie 2022, care fac aluzie la starea de sănătate delicată a papei emerit, Benedict al XVI-lea (care a împlinit 95 de ani pe 16 aprilie 2022) au fost confirmate într-o notă de presă de directorul Sălii de Presă a Sfântului Scaun, Matteo Bruni, în care se spune: „În ceea ce privește starea de sănătate a papei emerit, pentru care papa Francisc a cerut rugăciuni la sfârșitul audienței generale din această dimineață, pot confirma că în ultimele ore a avut loc o înrăutățire, din cauza vârstei înaintate. Situația în acest moment rămâne sub control, fiind monitorizată în permanență de către medici”. La finalul declarației, Bruni a precizat că, după audiența generală „Papa Francisc a mers la mănăstirea Mater Ecclesiae pentru a-l vizita pe Benedict al XVI-lea. Ne alăturăm lui în rugăciunea pentru Papa Emerit".Sursa:vaticannews.va.ro