Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Poveste reală: Ce înseamnă să îți respecți părinții bătrâni?

 
Poveste reală: Ce înseamnă să îți respecți părinții bătrâni?
  • 28 Dec 2022
  • 895

Un bătrân de 80 de ani era la masă, în casa lui, împreună cu fiul sau de 45 de ani, un bărbat foarte bine educat. Dintr-o dată, bătrânul pune mâna pe lingură și își întreabă fiul:


Tatăl: "Ce este aceasta?"

Fiul: "Este o lingură. Cu ea mâncăm."

Dupaă cîteva minunte, tatăl își întreabă fiul pentru a doua oară: "Ce este aceasta?"

Fiul: "Tată, ți-am mai spus: este o lingură."

După puțin timp, tatăl bătrân îi cere din nou explicații fiului său: "Ce este aceasta?"

În acel moment fiul devine ușor iritat; în tonul vocii sale se aude puțin dezgust când răspunde: "Este o lingură,

O LINGURĂ... o folosim la supă."

Puțin timp după aceea, tatăl își întreabă fiul pentru a patra oară: "Ce este aceasta?"

De data aceasta, fiul nu își mai poate ascunde nervii și țipă la tatăl său: "De ce îmi pui aceeași întrebare iar și iar? Ți-am zis de la început că este o nenorocită de lingură. Nu ești în măsură să înțelegi acest lucru?"

Tatăl pleacă capul și nu mai zice nimic. După puțin timp, se ridică de la masă, se duce în camera lui și se întoarce cu un jurnal vechi, din care atârna pagini rupte, pe coperta căruia era scris: "Viața mea după nașterea fiului meu".

El deschide la o pagină anume, apoi îi cere fiului său să citească acea pagină:

"Astăzi fiul meu de doar trei anișori stătea cu mine la masă, când soția mea așeza masa. În momentul în care a văzut lingura, m-a întrebat ce este. I-am răspuns zâmbind că este o lingură și că o folosim pentru a mânca supa cu ea. Dar nu a fost de ajuns pentru el; mi-a pus aceeași întrebare de 23 de ori... și eu i-am răspuns tot de 23 de ori că este o lingură, sărutându-l de fiecare dată pe frunte. Nu m-am simțit nici măcar o clipă iritat, mai degrabă am simțit nevoia de a proteja acest suflet de om nevinovat."

Morala: Dacă părinții tăi ajung foarte bătrâni, nu îi respinge și nici nu te uita la ei ca la o povară; vorbește cu ei, vizitează-i, ajută-i atunci când au nevoie. AI GRIJĂ DE EI. De astăzi spune în fiecare dimineață cu voce tare: "Vreau să îmi văd părinții fericiți. Ei au avut grijă de mine când am fost mic. Ei mi-au oferit dragoste necondiționată și m-au crescut cum au putut mai bine. Au trecut munți și văi fără a vedea furtuna și fără a se plânge... doar pentru ca mie să nu îmi lipsească nimic."