Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Celebrarea solemnă de Crăciun în Catedrala din Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: Celebrarea solemnă de Crăciun în Catedrala din Cluj-Napoca
  • 26 Dec 2022
  • 739

În Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Cristos, duminică, 25 decembrie 2022, la Sfânta Liturghie de Crăciun din Catedrala „Schimbarea la Față”, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul eparhial, și-a prezentat Scrisoarea Pastorală la mărita sărbătoare. 

FOTO

Mesajul ierarhului, după tradiție, a fost vestit în această zi tuturor persoanelor consacrate și credincioșilor, de către preoți, la Sfintele Liturghii din mănăstiri, biserici și capele de pe întreg teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla.

Sfânta Liturghie arhierească de la Catedrală a fost însoțită de răspunsurile liturgice și de frumoase colinde (la Sf. Împărtășanie), ale Corului „Angeli” dirijat de prof. Angela David. Celebrarea solemnă s-a încheiat prin colindul tuturor credincioșilor: „O, ce veste minunată”, cântat împreună cu pr. Daniel Avram.

Prin vestirea Bucuriei de către Ierarh, prin rugăciune și colindă, adevărul Nașterii Domnului a fost conștientizat mai mult, împărășit, adâncind în suflete credința că Lumina s-a născut în lume iar întunericul nu a putut, nu poate și nu va reuși să stăvilească răspândirea ei. Lumină, răspândită și azi prin solidaritate, împăcare, iubire, prețuire, grijă față de viața omenească, lumină care-L arată pe Pruncul Dumnezeu în fiecare om, de orice credință, etnie sau culoare, pentru că, spunea Preasfinția Sa Claudiu într-unul dintre cuvintele adresate colindătorilor în zilele premergătoare Crăciunului, deși oamenii sunt diferiți, Adevărul, prezența lui Dumnezeu, este aceeași pentru toți.

Preasfinția Sa Claudiu a încheiat cu urarea: „Vă doresc tuturor Sărbători pline de har și un An Nou binecuvântat, asigurându-vă de rugăciunea și de binecuvântarea mea!” și a adăugat strofa de colindă compusă în închisoare de Fericitul Iuliu Hossu, actualizând astfel mărturia adusă de Episcopii martiri, despre credința a cărei strălucire este de nestăvilit tocmai din adâncul închisorii și de sub amenințarea morții: 

„Isuse Doamne, Prunc ceresc,

toți îngerii Te preamăresc,

primește și al nostru cânt,

trimite pace pe pământ!”.

Textul scrisorii pastorale: Pastorala de Crăciun a PS Claudiu

(V. S.)

 

Mai poți citi:

Colindători la PS Claudiu – ziua I și a II-a

Colindători la PS Claudiu – ziua a III-a

Colindători la PS Claudiu – ziua a IV-a

 Sursa:eparhiaclujgherla.ro