Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Indulgență plenară pentru cei răposați

 
Indulgență plenară pentru cei răposați
  • 31 Oct 2022
  • 1268

Luna noiembrie este dedicată credincioșilor răposați. Creștinii vor putea obține indulegență plenară pentru cei răposați din după-amiaza zilei de 1 noiembrie (ora 12.00) și până în ziua de 2 noiembrie dacă, fiind spovediți, împărtășindu-se și vizitând o biserică, vor spune Tatăl Nostru, Crezul și Născătoarea de Dumnezeu la intenția Sfântului Părinte.


Indulgența plenară se poate obține în aceleași condiții pentru cei răposați și în perioada 1-8 noiembrie, vizitând un cimitir cu devoțiune și spunând rugăciuni pentru cei răposați.
 
Despre Indulgenţa plenară
 
Este bine cunoscut faptul că Indulgenţele plenare au ca rod ispăşirea pedepselor temporare pentru păcatele deja iertate prin Taina Spovedaniei, şi se pot aplica fie pentru propria persoană, fie pentru sufletele din Purgator. Dacă Indulgenţa parţială şterge o parte a pedepsei vremelnice ce se cuvine în urma săvârşirii păcatelor, Indulgenţa plenară, în schimb, şterge cu totul această pedeapsă vremelnică, ambele Indulgenţe fiind obţinute prin lucrarea Bisericii în virtutea puterii de a lega şi a dezlega ce i-a fost acordată de Mântuitorul Isus Cristos.
 
Trebuie amintit şi faptul că, în virtutea comuniunii sfinţilor, autoritatea Bisericii a stabilit ca Indulgenţa plenară obţinută de creştinii mânaţi de o autentică părere de rău, să poată fi aplicată şi pentru cei răposaţi. În felul acesta, se subliniază în aceeaşi Constituţie Apostolică Indulegentiarum doctrina, credincioşii îşi manifestă dragostea pentru cei dragi adormiţi în Domnul, şi, ridicându-şi ochii la ceruri, vor acţiona cu mai multă înţelepciune în lucrurile lumeşti.