Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pacea este rodul iertării şi fericiţi sunt cei care cred în iubirea lui Dumnezeu

 
Pacea este rodul iertării şi fericiţi sunt cei care cred în iubirea lui Dumnezeu
  • 07 Apr 2013
  • 4788

Cu ocazia duminicii Îndurării Divine, în Biserica Romano Catolică, Sfântul Părinte i-a îndemnat pe credincioşii adunați în Piața Sfântul Petru, pentru rugăciune pascală „Regina Coeli”, să-l vestească pe Cristos pretutindeni, dar mai ales în mediul urban.

Salutul Pontifului adresat mulţimii neobişnuit de mari – cel puţin 100 de mii de persoane, care cu mult înainte de amiază au început să se strângă sub fereastra apartamentului pontifical – este acelaşi salut auzit de la Isus în evanghelia acestei duminici în octava Paştelui după ritul roman: „Pace vouă!” (Ioan 20,21).

Pacea este rodul iertării şi fericiţi sunt cei care cred în iubirea lui Dumnezeu, pentru care creştinii dau mărturie prin curajul credinţei. Este, pe scurt, mesajul pe care Papa Francisc l-a transmis cu ocazia duminicii Îndurării Divine.

Papa Francisc a subliniat, de asemenea, că misiunea Bisericii în lume este aceea de a vesti „Împărăţia iubirii” lui Cristos şi iertarea păcatelor, cu ajutorul Spiritului Sfânt care „pune pe fugă teama din inima apostolilor”. „Să avem şi noi un curaj mai mare în a mărturisi credinţa în Cristos cel înviat! Să nu ne temem de a fi creştini şi de a trăi creștinește! Noi trebuie să avem acest curaj, de a merge şi de a-l vesti pe Cristos cel înviat, pentru că El este pacea noastră, El a făcut pacea prin iubirea sa, prin iertarea sa, prin sângele său, prin îndurarea sa”.Sursa:ro.radiovaticana.va