Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes

 
FOTO: Pelerinajul Misiunii Greco-Catolice Române din Paris la Lourdes
  • 09 Iun 2022
  • 1205

Spune tuturor preoţilor că lumea trebuie să vină aici în procesiune” este invitația pe care Fecioara Maria „Doamna cea frumoasă” i-a transmis-o Sfintei Bernadeta lângă grota Massabielle, de lângă pârâul Gave, situată în apropierea Lourdes-ului.

În perioada 3 – 6 iunie 2022 Misiunea Greco-Catolică Română din Franța a organizat un pelerinaj la Sanctuarul Maicii Domnului de la Lourdes.

Acest pelerinaj al comunității greco-catolice de la Paris a devenit o tradiție, fiind ințiat în urmă cu mai bine de 19 ani de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, pe atunci păstorul comunității. An de an, rectorii care i-au succedat, Pr. Gabriel Buboi, PS Cristian Crișan, au continuat să-i conducă pe credincioșii Misiunii în pelerinaj la sanctuarul marian aflat la poalele munților Pirinei. 

Anul acesta, Pr Mihai Marina, parohul comunității de la Paris, însoțit de Pr. Marius Fodor, a însoțit pe cei ”aproximativ 450 de pelerini” la Lourdes.

Pe lângă popasul de rugăciune la grota de la Massabielle, locul apariției Maicii Domnului, programul pelerinajului a cuprins celebrări liturgice, participarea la diferitele devoțiuni celebrate în Sanctuar.

Credincioșii de la Paris s-au unit în rugăciune și cu credincioșii comunității greco-catolice române de la Roma, însoțiți de Pr. Marian Bojor, aflați și ei în pelerinaj la Lourdes.

ACC