Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu invită preoții și credincioșii la solidaritate cu „frații și surorile noastre” din Ucraina

 
PS Claudiu invită preoții și credincioșii la solidaritate cu „frații și surorile noastre” din Ucraina
  • 26 Feb 2022
  • 1330

Preacucernici Părinți, iubiți credincioși, 

 
Ieri, Preafericitul Părinte Lucian a transmis întregii Biserici un mesaj legat de războiul care are loc in Ucraina, îndemnându-ne pe toți la rugăciune și post pentru a cere darul mult dorit al păcii. Suntem chemați deasemenea să ne manifestăm solidaritatea cu frații și surorile noastre din Ucraina constrânși să-și abandoneze casele, familiile și țara. 
 
În acest sens vă invit să vă implicați activ în parohiile dumneavoastră, cerând tuturor să ofere rugăciuni și jertfe, dar și un ajutor material, în special în prima duminică din Postul Mare, când colectele de pe întreg teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi oferite pentru poporul ucrainean greu încercat. 
 
În același timp dacă aveți posibilități concrete de a primi și a caza refugiați, v-aș ruga să transmiteți Cancelariei cât mai curând posibil parohiile și locațiile exacte, pentru ca în colaborare cu autoritățile locale să ne putem organiza din timp. 
 
Postul Mare care începe în curând este un timp de convertire, în care să devenim mai conștienți de datoria noastră de creștini în această lume. Iubirea de Dumnezeu și de aproapele ne cheamă la acțiune, iar în acest an avem ocazia să ne manifestăm într-un mod extrem de concret această iubire. Frații noștri din Ucraina au nevoie de rugăciunea noastră, dar și de o bucată de pâine, de un pahar de apă, poate de o haină caldă, de o mângâiere, de un zâmbet și o încurajare. Trebuie să simtă că sunt acasă la ei atunci când sunt cu noi; că sunt în familie când suntem împreună; că Dumnezeu le poartă de grijă și prin noi. Privind la ei, să-l vedem pe Isus pribeag, flămând, nevoiaș.  El, Mântuitorul și Maica Preacurată să ne ajute să fim semne concrete ale Cerului pentru frații noștri! Lăudat să fie Isus! 
 
+ Claudiu 
Episcop de Cluj-Gherla