Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

”Ei aduc roade și la bătrânețe”: tema Zilei Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor din 2022

 
”Ei aduc roade și la bătrânețe”: tema Zilei Mondiale a Bunicilor și Bătrânilor din 2022
  • 16 Feb 2022
  • 1045

Papa Francisc a ales tema pentru a doua Zi Mondială a Bunicilor și Bătrânilor, care se va marca duminică, 24 iulie 2022: ”Ei aduc roade și la bătrânețe” (Psalmul 92,15). Departamentul pentru Laici, Familie și Viață anunță publicarea, în curând, a unor instrumente pastorale pentru a susține marcarea pastorală a acestei manifestări în diecezele, asociațiile și realitățile bisericești din lumea întreagă.

Departamentul pentru Laici, Familie și Viață a anunțat printr-un comunicat de presă că papa Francisc a ales ca temă pentru Ziua Mondială a Bunicilor și Bătrânilor cuvintele Scripturii: ”Ei aduc roade și la bătrânețe” (Psalmul 92,15). Una dintre cele mai ”tinere” Zile Mondiale înființate de papa Francisc, manifestarea pastorală dedicată bunicilor și bătrânilor a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, urmând să fie marcată duminică, 24 iulie 2022 în toată Biserica catolică. Prin tema aleasă în acest an, se spune în comunicatul de presă amintit, se dorește a sublinia ”că bunicii și bătrânii sunt o valoare și un dar atât pentru societate cât și pentru comunitățile bisericești”.

Tema constituie deopotrivă un îndemn la a reconsidera și a valoriza bunicii și bătrânii, care de foarte multe ori sunt ținuți pe marginea vieții de către familii, de comunitățile civile și bisericești. Experiența lor de viață și de credință poate contribui, de fapt, la edificarea unor societăți conștiente de propriile rădăcini și capabile să viseze un viitor mai solidar. Îndemnul de a asculta înțelepciunea anilor se revelează, de asemenea, deosebit de semnificativ în contextul parcursului sinodal pe care l-a întreprins Biserica.

Departamentul pentru Laici Familie și Viață invită parohiile, diecezele, asociațiile și comunitățile bisericești din lumea întreagă să găsească modalități pentru a marca Ziua Mondială a Bunicilor și Bătrânilor în propriul context pastoral, iar în vederea manifestărilor, Departamentul amintit va pune la dispoziție cât de curând unele instrumente pastorale dedicate.

@Pontifex: Ziua Mondială a Bunicilor și Bătrânilor

”Ei aduc roade și la bătrânețe” (Ps 92,15). Am ales această temă pentru cea de-a II-a Zi Mondială a Bunicilor și Bătrânilor, care se va marca în 24 iulie 2022, pentru a promova dialogul dintre generații, mai ales dintre bunici și nepoți”: se citește într-un mesaj transmis marți pe Twitter de la contul papei în nouă limbi @Pontifex.

Într-un mesaj transmis mai târziu pe Twitter, de la contul papei @Pontifex, citim: ”Bătrânii trebuie îngrijiți ca un tezaur al umanității: sunt înțelepciunea noastră, memoria noastră. Este decisiv ca nepoții să rămână atașați de bunici, care sunt ca rădăcinile, din care își trag seva de valori umane și spirituale”.

Într-un ultim mesaj transmis marți pe Twitter, de la contul papei @Pontifex, se citește: ”Este foarte important a face să se întâlnească înțelepciunea bătrânilor și entuziasmul tinerilor. Întâlnirea dintre bunici și nepoți este o întâlnire-cheie, mai ales în acest moment de criză economică și socială prin care trece omenirea”.Sursa:vaticannews.va/ro