Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Un prieten al Bisericii Greco-Catolice decorat de Președintele Franței

 
Un prieten al Bisericii Greco-Catolice decorat de Președintele Franței
  • 02 Feb 2022
  • 1665

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a conferit însemnele de Cavaler al Legiunii de Onoare Monseniorului Pascal Gollnisch, Vicar general pentru catolicii orientali din Franța și director general Œuvre d'Orient.

În cadrul evenimentului, directorul Muzeului Louvre, Laurence des Cars, a anunțat deschiderea unui noudepartament al muzeului dedicat artei Bizanțului și creștinismului oriental, care va primi vizitatori începând cu anul 2025. Noul departament va reuni aproximativ 12.000 de lucrări, „printre cele mai remarcabile din lume”. Președintele Emmanuel Macron a anunțat că Franța își va reînnoi contribuția de 30 de milioane de dolari cătreAlianța Internațională pentru Protecția Patrimoniului în Zonele de Conflict (Aliph), creată în 2017 cu Emiratele Arabe Unite, prin care sunt sprijinite 150 de locuri culturale deteriorate sau amenințate de conflictele din Siria, Irak, Afganistan sau de explozia portului din Beirut în 2020.

„Sprijinirea creștinilor răsăriteni este un angajament secular al Franței, o misiune istorică”, care „răspunde nevoii de a nu renunța niciodată la lupta pentru cultură, educație și dialog în această regiune”, a afirmat Președintele Republicii Franceze, cu ocazia oferirii însemnelor de Cavaler al Legiunii de Onoare Monseniorului Pascal Gollnisch. Această misiune nu ar trebui să ne despartă niciodată, ci să ne unească”, a mai adăugat președintele francez.

La ceremonie au fost prezenți și doi preoți români: părintele Mihai Marina și părintele Alin Cîndea, parohul, respectiv viceparohul comunității greco-catolice române de la Paris.

Mons. Pascal Gollnisch, preot al Diecezei Parisului, prin asociația Œuvre d'Orient a sprijinit multe proiecte ale Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

ACC

Foto: Thomas Wallut