Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciune pentru unitatea creștinilor în Catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”

 
Rugăciune pentru unitatea creștinilor în Catedrala „Sfântul Vasile cel Mare”
  • 26 Ian 2022
  • 1669

Sâmbătă, 22 ianuarie 2022, Catedrala greco-catolică „Sfântul Vasile cel Mare”, PS Mihai și comunitatea greco-catolică din capitală au fost gazdele Rugăciunii pentru unitatea creștinilor din cadrul tradiționalei Octave de rugăciune ce are loc între 18-25 ianuarie în fiecare an.

Ne-am rugat alături de ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit romano-catolic de Bucureşti, și PS Cornel Damian, episcop auxiliar al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucureşti, de PS Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a Bisericii Ortodoxe Române. de ÎPS Datev Hagopian – întâistătător al Eparhiei Armene din România, de dr. Daniel Zikeli, episcop vicar al Bisericii Evanghelice Luternane, de părintele Zsolt Béla, pastor al comunității reformate din București, reprezentant al Bisericii Reformate Calvine  Maghiare, de mulți alți preoți și credincioși ai comunităților creștine tradiționale din București.

Ne-am bucurat, de asemenea, și de prezența la acest moment de comuniune creștină a doamnei Clotilde Armand, primar al Sectorului 1.

Pornind de la evanghelia zilei, reprezentantul Bisericii Armene a spus în cuvântul său de învățătură: „Dorim ca lumea de astăzi să nu ie asemenea prigonitorului Irod, să nu fie rece și nepăsătoare ca cei care și-au închis ușile în fața Sfintei Familii, ci să fie curată la suflet, dreaptă și bună. Să fie mereu călăuzită de lumina fericirii pe care au trăit-o magii și păstorii în clipa în care, cu fior în suflet, se închinau în fața Pruncului născut din Sfânta Fecioară  în peștera Betleemului.”

 Sursa:episcopiabucuresti.ro