Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

La mulţi ani, Papa Francisc, cu haruri şi binecuvântări cereşti!

 
La mulţi ani, Papa Francisc, cu haruri şi binecuvântări cereşti!
  • 17 Dec 2021
  • 1701

Papa Francisc împlineşte azi, 17 decembrie 2021, 85 de ani. Din întreaga lume, inclusiv din România, sosesc felicitări şi sentimente de afecţiune, fiindu-i oferite rugăciuni şi daruri. Şi de la noi, invocarea binecuvântărilor cereşti şi cele mai alese gânduri, rugăciuni.

Este cea de-a noua aniversare a zilei de nașter în calitate de pontif. Tot în luna decembrie a acestui an, în data de 13, papa Francisc a sărbătorit 52 de ani de preoţie. Cei 85 de ani nu-i încetinesc papei Francisc pasul în cursa vestirii Evangheliei, iar lumea întreagă îi exprimă pontifului afecţiunea. Mii de mesaje au fost trimise la adresa de e-mail pusă la dispoziţie cu această ocazie, pentru a nu vorbi de nenumăratele scrisori primite de la copii. În schimb, mii de persoane au ales reţelele de socializare pentru a face să ajungă la papa Francisc gândurile şi sentimentele lor de afecţiune.

Pontiful îşi sărbătoreşte cea de-a 85-a zi de naştere în Vatican, între Zidurile Leonine, însă cea mai mare parte a aniversărilor zilei sale de naştere s-au petrecut în Argentina, la Buenos Aires, unde s-a născut la 17 decembrie 1936, într-o familie de emigranţi italieni, proveniţi din regiunea Piemonte. Avea să fie sfinţit preot la 13 decembrie 1969 şi, în data de 20 mai 1992, avea să fie numit, de Sfântul Ioan Paul al II-lea, episcop auxiliar pentru arhidieceza de Buenos Aires, primind consacrarea episcopală la 27 iunie 1992, prin rugăciunea și impunerea mâinilor din partea cardinalului Antonio Quarracino, arhiepiscop și mitropolit de Buenos Aires. A fost creat cardinal pe 21 februarie 2001 de Ioan Paul al II-lea, iar pe 13 martie 2013, după retragerea papei Benedict al XVI-lea, a fost ales ca Succesor al Sfântului Apostol Petru, luând numele Francisc.

 Sursa:www.vaticannews.va