Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO/VIDEO: Înființarea noii Misiuni pentru studenți „LUX MUNDI”, la Cluj-Napoca

 
FOTO/VIDEO: Înființarea noii Misiuni pentru studenți „LUX MUNDI”, la Cluj-Napoca
  • 13 Dec 2021
  • 1872

Sfânta Liturghie Arhierească pentru studenți în capela „Sf. Iosif”. Înființarea noii Misiuni pentru studenți „LUX MUNDI”, la Cluj-Napoca, în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla

ALBUM FOTO

În prezența a numeroși studenți clujeni, Sfânta Liturghie Arhierească celebrată, în mai multe limbi, în după-amiaza de duminică, 12 decembrie 2021, de către Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul de Cluj-Gherla în Catedrala greco-catolică din Piața Cipariu, Cluj-Napoca, celebrare dedicată în mod special studenților, a fost o invitație la bucurie, la acea bucurie care vine de la Dumnezeu. 

Au concelebrat mai mulți preoți, între care: Pr. Marius Furtună, rector și Pr. Marcelin Rotaru de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Evanghelistul”, Pr. Edmund Dujardi (din Parohia Grigorescu), Pr. Traian-Radu Coste-Deak, vicar judecătoresc, Pr. Vlad Pupăză (vicar parohial al Parohiei Andrei Mureșanu), diaconi fiind Marius Cîmpean și Ovidiu Marișca.

Un grup de tineri de curând reuniți într-un cor studențesc au dat răspunsurile liturgice și au cântat frumoase colinzi. 

Prin această Sfântă Liturghie dedicată studenților s-a pus început funcționării unei noi misiuni pentru studenți în cadrul Eparhiei de Cluj-Gherla, la Cluj-Napoca: Preasfinția Sa Claudiu a anunțat, la încheierea celebrării, înființarea Misiunii pentru studenți care va fi coordonată de o echipă (ce rămâne deschisă), din care fac parte: Pr. Dodo – Edmund Dujardi, Pr. Marcelin Rotaru, Pr. dc. Marius Cîmpean,  Sr. Dominica, Sara Fini, Petru Boilă și Jean Despruniee. 

Preasfinția Sa a cerut studenților prezenți și celor care află despre noua misiune, să contribuie cu inițiative despre modalități în care Biserica ar putea să le vină în întâmpinare, să le fie alături. „Am vrea să fim împreună în felul în care voi simțiți că Biserica poate și trebuie să fie împreună cu voi” le-a spus Ierarhul.

Pr. diacon Marius Cîmpean, cancelar eparhial, a evidențiat în continuare faptul că Misiunea pentru studenți „Lux Mundi” se dorește un sprijin pentru toți studenții, de orice naționalitate, care vin la Cluj-Napoca din diferite orașe, eparhii, dieceze sau din diferite țări.

A anunțat, totodată, că din data de 16 ianuarie 2022 va începe Sfânta Liturghie duminicală pentru studenți: - în fiecare duminică, la ora 18.00, în capela „Sf. Iosif” din Catedrala greco-catolică din Piața Cipariu va fi celebrată o Sfântă Liturghie dedicată studenților care se află la Cluj. 

Celebrarea liturgică va fi însoțită, de-a lungul timpului, și de organizarea unor work-shop-uri, conferințe, mese rotunde, cu preponderență biblice, liturgice, ș.a., și vizionări de film. 

Studenții pot contacta noua misiune prin e-mail: luxmundicj@gmail.com, telefonic la numărul 0724595933 (Marius Cîmpean) sau pe pagina de Facebook: aici.

Video: Preasfințitul Claudiu către studenți și detalii despre înființarea noii Misiuni „LUX MUNDI”Sursa:eparhiaclujgherla.ro