Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

ANUNȚ: Succesorul Ep. Iuliu Hossu va citi Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia

 
ANUNȚ: Succesorul Ep. Iuliu Hossu va citi Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia
  • 01 Dec 2021
  • 2014

La 1 decembrie 1918, Fericitul Episcop greco-catolic Iuliu Hossu proclama, în faţa celor peste 100.000 de români adunaţi la Alba-Iulia, Declaraţia Unirii: “Astăzi, prin hotărârea noastră, se înfăptuiește România Mare, una și nedespărțită, rostind fericiți, toți românii de pe aceste plaiuri: Ne unim pe veci cu Țara-Mamă, România!” A fost mare bucuria românilor atunci. A fost mare bucuria tânărului ierarh care proclama: „A biruit dreptatea! Acesta-i ceasul bucuriei noastre, bucuria unui neam întreg pentru suferințele veacurilor, purtate de un neam cu credință în Dumnezeu și cu nădejdea în dreptatea Lui”.

Pentru prima dată de la acel moment, la invitația Primăriei Alba-Iulia, succesorul Fericitului Episcop Iuliu Hossu, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Eparhiei de Cluj-Gherla, a fost invitat să dea citire documentului Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia. 

Evenimentul va avea loc astăzi, 1 decembrie, de la ora 13,30, în fața monumentului Unirii din Alba Iulia, cu ocazia aniversării a 103 ani de la Marea Unire.

ACC

VIDEO: Cuvântul unirii merge mai departe