Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Câştigătorii Premiului Ratzinger în colocviu cu Papa emerit

 
Câştigătorii Premiului Ratzinger în colocviu cu Papa emerit
  • 16 Noi 2021
  • 1317

Papa emerit Benedict al XVI-lea a primit cele patru personalităţi care au primit Premiul Ratzinger de la Papa Francisc sâmbătă, 13 noiembrie 2021. Ceremonia de premiere a avut loc dimineaţa în Sala Clementină din Palatul Apostolic şi întâlnirea a avut loc după-amiază în Mănăstirea "Mater Ecclesiae". Au fost însoţiţi de preşedintele Fundaţiei Vaticane Joseph Ratzinger - Benedict al XVI-lea, părintele Federico Lombardi.

Academicienii sunt: prof. Jean-Luc Marion şi prof. Tracey Rowland, cărora le-a fost atribuit Premiul în 2020, dar, din cauza pandemiei, nu a existat ceremonia de premiere; prof. Hanna-Barbara Gerl-Falkovitz şi prof. Ludger Schwienhorst-Schönberger, care l-au primit în 2021.

În timpul întâlnirii, care a durat o oră, la care a participat şi Monseniorul Georg Gänswein, fiecare dintre academicieni a putut să-i ilustreze lui Benedict al XVI-lea propria muncă şi să converseze cu papa emerit. Audienţa s-a terminat cu recitarea rugăciunii Bucură-te, Marie şi binecuvântarea împărţită de papa emerit, care a dăruit fiecăruia o medalie şi un rozariu.

(După Vatican News, 14 noiembrie 2021)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu


 Sursa:ercis.ro