Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Sfântul Francisc de Assisi stă pe Tronul lui Lucifer

 
Sfântul Francisc de Assisi stă pe Tronul lui Lucifer
  • 08 Oct 2021
  • 1243

Tronul lui Lucifer a rămas gol din cauza mândriei

Mândria este cel mai mare păcat în care omul cade cu ușurință. Este definită ca fiind cea mai mare ispită, fiind una dintre principalele ispite folosite de spiritul răului. Ridicarea deasupra lui Dumnezeu, presupune uitarea faptului că totul vine de la El. Disprețuirea darurilor lui Dumnezeu sau folosirea lor pentru profitul propriu... aceasta este mândria. Din cauza acesteia Tronul lui Lucifer a rămas gol.

Pentru puțin timp a șezut acolo, fiind aruncat apoi în abisul pierzării. Și din acest abis, îl ispitește pe fiecare om pentru a-l face să cadă în același loc unde el se află.

Sfântul Francisc ne dăruiește multe exemple despre cum să ne apărăm de ispite. Într-una dintre multele fraze ne spune: „Atunci când ești prea sigur de tine, ești mai puțin prudent în fața inamicului”.

Prin urmare, este necesar să-i cerem Domnului darul umilinței. Acest dar ne va învăța să înțelegem cuvintele pe care Domnul i le-a adresat Sfintei Ecaterina de Siena: „Știi, fiică, cine ești tu și cine sunt eu? Dacă vei știi aceste două lucruri, vei fi fericită. Tu ești aceea care nu este, iar eu sunt Cel ce sunt. Dacă vei avea cunoaștere în sufletul tău, dușmanul nu te va putea înșela și vei scăpa de toate capcanele sale”.

Niciun sfânt nu a atins culmea sfințeniei asemenea Sfântului Francisc de Assisi. S-a dăruit pe deplin lui Cristos, obținând în trupul său Sfintele Stigmate. Toate acestea în timpul vieții pământești. Însă, odată înălțat la cer, a obținut ca răsplată Tronul lui Lucifer. Fratele Pacifico a avut această viziune când Sfântul Francisc era încă în viață.

Fratele Pacifico și Sfântul Francisc se aflau în vizită la spitalul leproșilor din Trevi. Aici, Sfântul Francisc i-a spus Fratelui Pacifico: „În această noapte doresc să rămân singur în Biserica Sfântul Petru de Bovara. Vei veni la mine în zorii zilei”. În zori, Fratele Pacifico a venit. Sfântul se afla în rugăciune în fața altarului. Pacifico s-a așezat și el să se roage în fața crucifixului. De îndată ce a început rugăciunea, a intrat în extaz și a văzut multe tronuri în cer, printre care unul mai înalt, glorios și strălucitor, împodobit cu tot felul de pietre prețioase. În timp ce admira acea splendoare, a început să se gândească ce este acel tron și cui aparține. A auzit imediat o voce: „Acest Tron a fost a lui Lucifer, iar în locul său va ședea Francisc”.

Așadar, Tronul lui Lucifer este acum și pentru totdeauna a Sfântului Francisc de Assisi.

 

Traducere: LNUSursa:annalisacolzi.it