Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Maieru: prima misiune a Biroului pentru pastorația tinerilor și a copiilor

 
Maieru: prima misiune a Biroului pentru pastorația tinerilor și a copiilor
  • 25 Iul 2021
  • 3249

Peste 150 de tineri și copii din protopopiatul Rodna au participat la prima misiune pastorală organizată de Biroul Eparhiei de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și a copiilor

La sugestia și cu binecuvântarea Preasfinției Sale ClaudiuBiroul pastoral al Eparhiei de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și a copiilor, primul birou înființat de ierarhul clujean după instalare, a ales localitatea Maieru, numită de Liviu Rebreanu ”Cuibul Visurilor”, pentru a începe o serie de misiuni pe teritoriul Eparhiei.

Evenimentul a avut loc sâmbătă 24 iulie, începând cu ora 11.00, în biserica Sfântul Anton de Padova, continuând apoi în curtea școlii din localitate. Gazda acestui moment, trăit ca o adevărată sărbătoare de participanți, a fost părintele Florin Miclea și credincioșii parohiei Maieru.

După un cuvânt de bun venit din partea gazdei și a primarului din localitate, părintele Protopop Nicolae Jarda, împreună cu preoții prezenți, cu tinerii și copiii s-au rugat cerând ca binecuvântarea lui Dumnezeu să se coboare asupra fiecăruia. Părintele Dujardi, Sora Dominica și Mădălina au animat, cu ajutorul instrumentelor muzicale și a cântecelor, momentul de rugăciune.

Preasfinția Sa Claudiu le-a adresat tinerilor un mesaj prin care i-a invitat să dea mărturie în jurul lor despre Cristos cel înviat, cel mai bun Prieten și, totodată, le-a lansat invitația de a participa la Întâlnirea Eparhială a Tinerilor

Dragi tineri,

Sunt bucuros că vă pot saluta prin intermediul acestui mesaj și totodată sunt nerăbdător să ne vedem la Întâlnirea Eparhială a Tinerilor, care va avea loc în 18 septembrie, la Cluj-Napoca, la sediul episcopiei.

Tema aleasă pentru întâlnirea noastă este cea propusă de papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului: "Ridică-te! Te pun martor al celor pe care le-ai văzut!". Vă invit să dați mărturie în jurul vostru despre Cristos cel înviat, cel mai bun Prieten. Sunteți la vârsta în care simțiți nevoia de a merge înainte, de-a urca, de-a crea, de a vă dărui, de a demonstra că puteți. Nu ezitați să vă angajați cu toată ființa voastră în societate și în Biserică. Așa cum Biserica și societatea are nevoie de înțelepciunea și prudența celor mai în vârstă, a celor cu experiență, are nevoie și de energia, entuziasmul și spiritul vostru de inițiativă. 

Iată și motivul pentru care primul Birou înființat în cadrul Episcopiei, după instalare mea ca episcop, a fost Biroului pastoral pentru pastorația tinerilor și a copiilor. Împreună avem de îndeplinit o misiune: suntem chemați la lucruri foarte mari, suntem chemați să schimbăm lumea în care trăim. Nu doar eu episcopul, nu doar preoții, ci voi toți aveți o misiune concretă în lumea în care trăim. Să căutăm voința lui Dumnezeu, să căutăm să schimbăm, să convertim, să înnoim tot timpul viața noastră atunci când cădem, atunci când ne îndepărtăm de calea propusă de Mântuitorul și făcând acest lucru vom intra în logica la care ne cheamă Isus. 

Mă rog pentru voi, rugați-vă pentru mine, ca împreună să fim cu adevărat creștini, prieteni și martori ai lui Isus, fiii și fiicele Maicii Sfinte.

Vă aștept cu mare bucurie pe voi și pe preoții voștri să ne vedem la Cluj-Napoca, la Întâlnirea Eparhială a Tinerilor, în 18 septembrie.

Lăudat să fie Isus.

+ Claudiu

Mesajul Preasfinției Sale a fost citit de Pr. Alin Cîndea.

După momentul de rugăciune, activitățile au continuat în curtea școlii din localitate. Membri ASTRU din parohiile din zonă și cercetași din Beclean ai Asociației Cercetașii Munților, dar și câțiva preoți, au organizat jocuri pentru copii, iar tinerii s-au putut bucura de muzica cu care  de Pr. Dodo, Sr. Dominica și Mădălina au animat momentul.

La finalul primei activități pastorale de acest fel, care s-a bucurat de sprijinul și colaborarea preoților din protopopiatul Rodna, toți participanții au fost invitați la masa oferită cu multă generozitate de parohia gazdă.

Următoarea misiune a Biroului pastoral al Eparhiei de Cluj-Gherla pentru pastorația tinerilor și a copiilor va avea loc în 7 august, la Dej. 

(ALBUM FOTO)

Video:

ACC