Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Celebrare arhierească în Bazilica Sfântul Petru din Roma

 
Celebrare arhierească în Bazilica Sfântul Petru din Roma
  • 19 Iun 2021
  • 2956

Episcopul Cristian Crișan, Vizitator Apostolic pentru credincioșii greco-catolici români din Europa occidentală, a celebrat vineri, 18 iunie 2021, Sfânta Liturghie în Bazilica „San Pietro” din Roma, la mormântul Sfântului Petru. Au concelebrat părintele Gabriel Buboi, Rector al Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma, părintele Vasile Man, Vice-rector al aceluiași Colegiu Pontifical și părintele Marian Bojor, Vice-rector al bisericii „San Salvatore alle Coppelle” din Roma.

La finalul celebrării, Preasfinția Sa a rostit câteva cuvinte asupra dialogului dintre Sfântul Petru și Mântuitorul după Înviere, oprindu-se asupra răspunsului primului dintre ucenici: „Doamne, Tu știi toate, Tu știi ca Te iubesc” (Ioan 21, 17), îndemnând la dragoste față de Dumnezeu, față de Biserică și față de semeni. Aceste cuvinte sunt sculptate în marmură pe masa Sfântului Altar la care s-a celebrat această Dumnezeiască Liturghie în grotele Bazilicii din Vatican.

(GALERIE FOTO)

În seara zilei de 17 iunie 2021, Episcopul Cristian a celebrat Paraclisul Maicii Domnului în parohia „San Valentino” din Roma alături de părintele Marian Bojor. Au participat mai mulți credincioși greco-catolici din Cetatea Eternă, unindu-se în rugăciune.

 Sursa:bisericaromanaunita.ro