Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Blajul merge „Pe urmele Papei Francisc”: Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în comunitatea de romi din cartierul Barbu Lăutaru

 
Blajul merge „Pe urmele Papei Francisc”: Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă în comunitatea de romi din cartierul Barbu Lăutaru
  • 10 Iun 2021
  • 1843

Evenimentele care marchează aniversarea a doi ani de la vizita istorică a Papei Francisc la Blaj se vor încheia în cartierul Barbu Lăutaru, în mijlocul comunității rom, duminică 13 iunie 2021. Începând cu ora 11:00, Preasfinția Sa Cristian, Episcop Auxiliar, în numele Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit, va oficia Sfânta Liturghie pe esplanada bisericii cu hramul „Sfântul Apostol Andrei și Fericitul Episcop Ioan Suciu”, devenită punct central al comunității romilor din cartierul Barbu Lăutaru.

Prin organizarea acestei celebrări liturgice, Biserica Blajului cinstește memoria și jertfa Fericiților Episcopi Martiri Greco–Catolici Români, și totodată, continuă să meargă „Pe urmele Papei Francisc”, prin prezența sa în ceea ce în discursul Sfântului Părinte a fost numit ca fiind: „periferie a periferiilor”. În cadrul acestei Sfintei Liturghii, paisprezece copilași din comunitate vor primi Prima Sfântă Împărtășanie Solemnă.

După o perioadă de intensă pregătire spirituală, parcurgând drumul cunoaşterii învăţăturii creştine propus în întâlnirile de cateheză, copiii vor trăi emoţionantul moment al Primei Împărtășanii Solemne, în prezenţa familiilor lor. Vor deveni astfel membri ai comunităţii credincioșilor care participă la Taina Euharistiei, îmbrățișând pe deplin îndatoririle celor care îl urmează pe Cristos.

Cu acest prilej solemn, Sfântul Părinte Papa Francisc a trimis Binecuvântarea Sa Apostolică în mod nominal fiecăruia din cei paisprezece copii, prin intermediul Nunțiaturii Apostolice în România și al Excelenței Sale Mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic.

Celebrarea va fi transmisă în direct de Maria TV și pe canalul de YouTube al Radio Blaj.

Data de 2 iunie 2019 rămâne întipărită în inimile românilor. Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică l-a primit cu dragoste pe Succesorul Sfântului Petru și a trăit un eveniment unic și mult așteptat: beatificarea celor Șapte Fericiți Episcopi Martiri Greco-Catolici Români, pe Câmpia Libertății din Blaj. Ziua istorică s-a încheiat cu întâlnirea Sanctității Sale Papa Francisc cu comunitatea romilor din cartierul Barbu Lăutaru, unde s-a reafirmat grija Bisericii Catolice față de periferiile existențiale ale societății noastre.

 

Biroul de presă al Arhieparhiei de Alba Iulia și FăgărașSursa:bisericaromanaunita.ro