Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conduşi de sanctuarele răspândite în lume toţi credincioşii în luna mai se unesc în recitarea Rozariului pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi pentru reluarea activităţilor sociale şi de muncă

 
Conduşi de sanctuarele răspândite în lume toţi credincioşii în luna mai se unesc în recitarea Rozariului pentru a invoca sfârşitul pandemiei şi pentru reluarea activităţilor sociale şi de muncă
  • 30 Apr 2021
  • 1744

Comunicat de presă

Din dorinţa vie a Sfântului Părinte, luna mai va fi dedicată unui "maraton" de rugăciune pentru a invoca sfârşitul pandemiei, care chinuieşte lumea de peste un an, şi pentru reluarea activităţilor sociale şi de muncă. Papa Francisc a voit să implice toate sanctuarele din lume în această iniţiativă, pentru ca să devină instrumente pentru o rugăciune a întregii Biserici. Iniţiativa se realizează în lumina expresiei biblice: "Din toată Biserica se ridica neîncetat rugăciunea la Dumnezeu" (cf. Fap 12,5).

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, însărcinat de papa să organizeze evenimentul, a extins invitaţia la toate sanctuarele din lume, în aşa fel încât să promoveze răspândirea iniţiativei în respectivele regiuni, aşa încât să ajungă la preoţi, la familii şi la toţi credincioşii, invitându-i să se unească la această rugăciune de mijlocire şi speranţă către Sfânta Fecioară. Cu rugăciunea Rozariului, fiecare zi din lună este caracterizată de o intenţie de rugăciune pentru diferitele categorii de persoane lovite mai mult de drama pandemiei: pentru cei care n-au putut să-i salute pe cei dragi ai lor, pentru personalul sanitar, pentru săraci, pentru cei fără adăpost şi pentru persoanele aflate în dificultate economică şi pentru toţi răposaţii... acestea sunt câteva din intenţiile care vor ritma rugăciunea către Sfânta Fecioară Maria.

Fiecare sanctuar din lume este invitat să se roage în modul şi în limba în care se exprimă în mod obişnuit tradiţia locală, pentru a invoca reluarea vieţii sociale, a muncii şi a multelor activităţi umane rămase suspendate în timpul pandemiei. Această chemare comunitară vrea să încerce să realizeze o rugăciune continuă, distribuită asupra meridianelor lumii, care se înalţă neîncetat din toată Biserica la Tatăl prin mijlocirea Fecioarei Maria. Pentru aceasta sanctuarele sunt chemate să promoveze şi să solicite cât mai curând posibil participarea poporului, pentru ca toţi să poată dedica un moment rugăciunii zilnice, în maşină, pe stradă, cu smartphone-ul şi graţie tehnologiilor comunicaţiei, pentru sfârşitul pandemiei şi reluarea activităţilor sociale şi de muncă.

Sfântul Părinte va deschide şi va încheia rugăciunea, împreună cu credincioşii din lume, din două locuri semnificative din interiorul statului Cetatea Vaticanului. La 1 mai, Papa Francisc se va ruga la "Madonna del Soccorso", o icoană venerată deja în secolul al VII-lea reprezentată într-o frescă deasupra altarului "Sfântul Leon", la transeptul sudic al Bazilicii Vaticane primare, pusă după aceea, unde se află şi acum, în interiorul noii Bazilici "Sfântul Petru" în construcţie, de Papa Grigore al XIII-lea în 1578, la Capela Gregoriană, unde, în afară de asta, sunt păstrate relicvele Sfântului Grigore din Nazianz, învăţător şi părinte al Bisericii. În 2013, în timpul Anului Credinţei, icoana a fost supusă unei noi restaurări. Fiind prima restaurare făcută în pontificatul Papei Francisc, în acea vreme ales de puţin timp, au fost imprimate cuvintele SVCCVRRE NOS şi FRANCISCUS PP. A. I, încredinţând astfel pe papa Fecioarei Ajutorului.

Cu această ocazie Sfântul Părinte va binecuvânta Rozarii speciale utilizate întocmai pentru acest eveniment, care vor fi după aceea expediate la cele treizeci de sanctuare implicate direct. Se vor alterna la rugăciune şi la lectură câteva familii care provin din parohiile din Roma şi din Lazio, împreună cu tinerii reprezentanţi ai Mişcărilor de Nouă Evanghelizare. În schimb, la 31 mai, Papa Francisc va încheia rugăciunea dintr-un loc semnificativ din Grădinile Vaticane, despre care se va da informaţie ulterioară. Ambele momente vor putea fi urmărite de persoanele surde sau cu auzul slab prin traducerea în limba semnelor LIS.

Aceste treizeci de sanctuare reprezentative, răspândite în toată lumea, au fost alese pentru a conduce rugăciunea mariană într-o zi din lună. Aceste sanctuare sunt: Stăpâna Noastre de Walsingham în Anglia; Jesus the Saviour and Mother Mary în Nigeria; Sfânta Fecioară Maria de la Częstochowa în Polonia; Bazilica Bunei Vestiri la Nazaret; Sfânta Fecioară a Rozariului în Coreea de Sud; Stăpâna Noastră Aparecida în Brazilia; Our Lady of Peace and Good Voyage în Filipine; Stăpâna Noastră de Lujan în Argentina; Sfânta Casă de la Loreto în Italia; Stăpâna Noastră de Knock în Irlanda; Fecioara Săracilor la Banneux în Belgia; Notre Dame d'Afrique în Algeria; Sfânta Fecioară a Rozariului din Fatima în Portugalia; Stăpâna Noastră a Sănătăţii în India; Sfânta Fecioară Maria Regina Păcii la Medjugorje în Bosnia; St. Mary's Cathedral în Australia; Immacolate Conception în Statele Unite; Stăpâna Noastră de Lourdes în Franţa; Meryem Ana în Turcia; Nuestra Señora de la Caridad del Cobre în Cuba; Sfânta Fecioară Maria de Nagasaki în Japonia; Nuestra Señora de Montserrat în Spania; Notre Dame du Cap în Canada; Sanctuarul Naţional Sfânta Fecioară Maria Ta' Pinu în Malta; Nuestra Señora de Guadalupe în Mexic; Născătoarea de Dumnezeu la Zarvantysia în Ucraina; Sfânta Fecioară Maria Neagră din Altötting în Germania; Stăpâna Noastră din Liban; Sfânta Fecioară Maria a Sfântului Rozariu din Pompei în Italia.

Rugăciunea în fiecare din aceste sanctuare va fi transmisă prin canalele oficiale ale Sfântului Scaun, după ora Romei, la ora 18.00 (19.00 ora României). A fost gândit un scurt material ajutător liturgic pentru a furniza câteva indicaţii utile pentru a împărtăşi acest moment participând cu propria comunitate. Materialul ajutător în limba italianăengleză şi spaniolă poate fi descărcat pe situl Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări (pcpne.va).

(Sursa: Site-ul Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări)

Traducere de pr. Mihai Pătraşcu

 

 Sursa:ercis.ro