Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Conferința Internațională ”Convertire și spiritualitate ecologică. Nu stăpâni, ci ocrotitori”

 
Conferința Internațională ”Convertire și spiritualitate ecologică. Nu stăpâni, ci ocrotitori”
  • 16 Apr 2021
  • 2341

Arhiepiscopia Majoră a Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică în colaborare cu Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca organizează Conferința Internațională Convertire și spiritualitate ecologică. Nu stăpâni, ci ocrotitori, care va avea loc on-line în data de 17 aprilie 2021, între orele 14.30-19.00.

Evenimentul academic este organizat cu înaltul patronaj al Eminenței Sale Cardinal Peter K. A. Turkson, Prefect al Dicasterului Pontifical pentru Dezvoltarea Umană Integrală și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Enciclica Laudato Sì, promulgată de Sfântul Părinte Papa Francisc în 24 mai 2015, a avut un puternic impact asupra întregii lumi contemporane. Conștiința publică a fost pătrunsă de conceptele cheie ale documentului, aducând certitudinea că nu putem separa criza ambientală de contextele umane la nivel personal, familial și social. Gândirea ecologică și demersurile în vederea aplicării acesteia au devenit vizibile la nivel mondial. Prelegerile care vor fi susținute în cadrul Conferinței vor aborda diferite aspecte ale ecologiei integrale din perspectivă teologică și științifică.

 

Întrucât pe platforma ZOOM vor putea participa maxim 100 de persoane, Conferința va fi simultan transmisă în direct și înregistrată pe canalul de Youtube: https://youtu.be/I1rnOlVr7bM

  

 

Conferința Internațională

Convertire și spiritualitate ecologică.

Nu stăpâni, ci ocrotitori

 

 

Program:

(Ora României)


2:30 pm Prezentare introductivă
Pr. Prof. Dr. Cristian Barta, Decan al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Universitatea Babeș-Bolyai.
 
2:40 pm Discursuri de salut 
Preafericirea Sa Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major și Mitropolit al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla.

Excelența Sa Prof. Dr. Daniel David, Rector al Universității Babeș-Bolyai.
 

3:15 pm Eminența Sa Cardinal Peter K. A. Turkson, Prefectul Dicasterului pentru Slujirea Dezvoltării Umane Integrale: Convertire și ecologie integrală. Apelul Papei Francisc.

3:40 pm Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și în Republica Moldova: Ecologia și Magisterul Pontifical.

4:05 pm Prof. Dr. Octavian Popescu, membru titular al Academiei Române: Epigenetica, ecologia și evoluția în contextul actual al schimbărilor climatice.
 

4:30 pm Pauză

 
4:45 pm Prof. Dr. Peter Schallenberg, Facultatea de Teologie din Paderborn (Germany): De la Enciclica „Laudato Sì”la Enciclica „Cu toții frați”: o perspectivă asupra spiritualității și eticii sociale.
5:10 pm Sr. Dr. Maura Zátonyi OSB, Abbey of St. Hildegard/Eibingen (Germany): Hildegard von Bingen și raportul omului convertit cu creația.

5:35 pm Rev. Fr. Prof. Dr. Cristian Barta, Facultatea de Teologie Greco-Catolică (Romania): Un precursor al spiritualității ecologice în România: Slujitorul lui Dumnezeu Mihai Neamtu OSBM.

 
6:00 pm Concluziile și încheierea Conferinței 

Preasfinția Sa Cristian Dumitru Crișan, Episcop Auxiliar al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș.