Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Ţara Sfântă. Patriarhul Pizzaballa: Aflarea mântuirii în întâlnirea personală cu Dumnezeu

 
Ţara Sfântă. Patriarhul Pizzaballa: Aflarea mântuirii în întâlnirea personală cu Dumnezeu
  • 31 Mar 2021
  • 1900

"Venim azi în acest loc, pentru a aşeza înaintea Fecioarei Maria dificultăţile vieţii din această perioadă şi pentru a ne întreba pe noi înşine cu privire la învăţămintele pe care le putem trage din această experienţă": astfel a evidenţiat patriarhul latin de Ierusalim, Pierbattista Pizzaballa, în omilia Sfintei Liturghii celebrată la Nazaret, la 25 martie a.c., în solemnitatea Buna-Vestire.

Pornind de la misterul Întrupării Fiului lui Dumnezeu şi de la vocaţia Fecioarei Maria care află, prin vestirea îngerului, despre voinţa divină referitoare la ea, patriarhul Pizzaballa a evidenţiat importanţa de a asculta şi împlini Cuvântului lui Dumnezeu şi de a face ca viaţa şi credinţa să fie în dialog continuu.
«Lumea nu a fost nicicând o insulă fericită: există şi au existat întotdeauna probleme de orice fel: nedreptăţi, diviziuni, războaie, boli. Însă, toate acestea nu au împiedicat în nici un fel împlinirea planului lui Dumnezeu în lume. Dorinţa sa de mântuire nu a fost oprită de neascultarea noastră: El s-a făcut asemenea nouă pentru că ne-a iubit aşa cum suntem» – a spus patriarhul latin de Ierusalim, evidenţiind necesitatea de a trăi certitudinea că această lume, oricât ar fi de rănită şi de lezată, este oricum un Loc în care Dumnezeu s-a manifestat şi unde ne-a întâlnit şi continuă să ne întâlnească şi astăzi.

Prelatul s-a oprit şi asupra întâlnirilor virtuale care au fost necesare pentru desfăşurarea muncii, pentru urmarea cursurilor şcolare şi universitare şi chiar pentru rugăciuni şi celebrări liturgice, spunând că în ultimul an au existat mai mult întâlniri virtuale decât reale, tehnologia permiţând menţinerea unei minime relaţionări sociale. «Însă, nu ne vor salva celebrările liturgice virtuale şi nici reţelele de socializare, ci întâlnirea personală cu Isus» – a subliniat patriarhul latin de Ierusalim. El a adăugat că misterul Întrupării Fiului lui Dumnezeu este un îndemn de a regăsi în propria viaţă, personală şi comunitară, aşa cum este, semnele prezenţei lui Dumnezeu, locul în care să-l întâlnim, deoarece «avem nevoie să recuperăm o privire pozitivă şi senină asupra Bisericii şi a lumii locuită şi astăzi de prezenţa lui Dumnezeu».  

«În această lume, în această societate, în această Biserică, suntem îndemnaţi să rostim "Da"-ul nostru faţă de Dumnezeu care ne cheamă în vederea proiectului său de mântuire, un "Da" care se traduce în acţiune concretă şi pozitivă în favoarea binelui şi a dreptăţii» – a mai spus patriarhul latin de Ierusalim la Sfânta Liturghie celebrată la Nazaret în solemnitatea Buna-Vestire.   Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie

  • 17 Dec 2020
  • 1520
  • 0