Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

​Evocarea Fericitului Iuliu Hossu, la Târgu Mureș

 
​Evocarea Fericitului Iuliu Hossu, la Târgu Mureș
  • 01 Feb 2021
  • 1656

”Lupta mea s-a sfârșit, a voastră continuă.”

 

Protopopiatul Greco-Catolic Târgu Mureș împreună cu AGRU Târgu Mureș a organizat sâmbătă, 30 ianuarie 2021, cu ocazia împlinirii a 136 de ani de la nașterea Fericitului Martir Iuliu Hossu, un Te Deum urmat de evocarea personalității Cardinalului beatificat de Sfântul Părinte Papa Francisc la Blaj pe 2 iunie 2019.

Evenimentul a fost organizat cu respectarea tuturor normelor sanitare pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

Evocând personalitatea marelui ierarh, Pr. Protopop Ioan Fărcaș i-a invitat pe cei prezenți să-și amintească de dăruirea totală a Fericitului, care spunea: ”Primiți în dar, de la mine, acest bun pe care vi-l las: dragostea sufletului, dragostea mea întreagă”.

”Sfânta Scriptură ne învață că sufletele celor drepţi, indiferent de încercările la care sunt supuse pe acest pământ, sunt în mâna lui Dumnezeu. O trăsătură autentică a Fericitului episcop Iuliu, a fost Curajul: curajul adevărului recunoscut fără rezerve, curajul de a mărturisi credinţa, curajul de a deschide gura pentru a demasca nedreptatea, curajul implicării pentru ca dreptatea să triumfe, curajul de a ieşi la lumină, curajul de a spune lucrurilor pe nume în locul artificiilor diplomatice” a mai spus Protopopul de Târgu Mureș.

Mai mult ca oricând avem nevoie de un astfel de curaj. Fericitul Iuliu să mijlocească pentru toţi un spirit autentic de credinţă şi statornicie în faţa tuturor încercărilor. "Azi te invocăm, fericite martir Iuliu, fii cu noi mereu!", o scurtă rugăciune pe care o putem repeta mereu către cel care a ajuns la cinstea altarelor noastre, a spus în încheiere părintele Ioan Fărcaș.

 

ACC