Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Zileos, aripi noi pentru pastorația tinerilor

 
Zileos, aripi noi pentru pastorația tinerilor
  • 31 Ian 2021
  • 2064

Cu binecuvântarea PF Sale Lucian Cardinal Mureșan și participarea PS Cristian Crișan, Biroul pastoral pentru pastorația tinerilor și copiilor al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, organizează în perioada 28 ianuarie - 18 martie 2021pe o platformă online asigurată de Asociația Ecommunio-Lumina Evangheliei, un curs de prezentare a metodei și metodologiei de lucru cu tinerii a Asociației Zileos.

Cursul de prezentare a pedagogiei Ziléos, cu participare internațională, este o continuare a inițiativei Biroului pentru pastorația tinerilor și copiilor din Arhieparhie începută în anul 2019 la Blaj, unde a conferențiat chiar fondatorul Asociației Ziléos, Patrick François, din Canada.

Din cauza pandemiei modulele de formare programate, cu toate că se desfășoară online oferă oportunitatea participării unui număr mai mare de cursanți, preoți și laici, din diversele eparhii ale Bisericii Române Unite cu Roma. Greco-Catolică.

La primul curs, din data de 28 ianuarie, s-au înscris un număr de 58 de participanți, care pe parcursul celor patru ore și jumătate au putut descoperi instrumentele pedagogice pe care Asociația Zileos le pune în slujba celor care se ocupă de pastorația tinerilor. 

Conferențiarii primului modul au fost Patrick François, din Canada, Elisabeth Terrien, din Franța și Ramona Dragoș, președinte Zileos România. Întâlnirea a fost animată de Pr. Flavius Florea împreună cu Alex Cristea și Ștefana Goția. Traducerea a fost asigurată de George Damian și Pr. Alin Cîndea.

Zileos este o asociație care lucrează cu tineri cu vârsta cuprinsă între 11 şi 25 de ani (pre-adolescenţi, adolescenţi, studenţi şi tineri care și-au început cariera profesională). Proiectul dezvoltă o pastoraţie care se sprijină pe necesitatea de a le veni în întâmpinare în mediul lor de viaţă. În toate programele sale, Zileos are grijă să ţină cont de patru dimensiuni: raportarea la sine; relaţia cu ceilalţi, relaţia cu Isus Cristos, raportarea la lume şi angajamentul în lume. Zileos are ca finalitate trezirea, iniţierea în credinţa creştină, formarea şi organizarea tinerilor. Se adresează, de asemenea și tinerilor, care afirmă că sunt în căutarea lui Dumnezeu sau nu-L cunosc pe Dumnezeu, care sunt departe de Biserică şi de credinţa creştină. 

Următoarea întâlnire va avea loc pe data de 11 februarie și va avea ca temă evanghelizarea tinerilor în lumea contemporană.

 

ACC