Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Codruța Vulcu, de pe Câmpia Libertății la Cotroceni

 
Codruța Vulcu, de pe Câmpia Libertății la Cotroceni
  • 17 Ian 2021
  • 2603

Codruța VulcuDirector al ARTmania Eventscare s-a ocupat de pregătirea, în condiții impecabile, de tot ceea ce a presupus organizarea evenimentului de pe Câmpia Libertății cu ocazia vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj, a primit medalia „Meritul Cultural” de la Președintele României, domnul Klaus Iohannis, în cadrul ceremoniei de decorare care a avut loc pe 15 ianuarie 2021, la Palatul Cotroceni, cu ocazia Zilei Culturii Naționale.

 

Medalia „Meritul Cultural” este o decorație, din categoria decorațiilor civile, care se acordă cetățenilor români și străini pentru răsplătirea talentului și a serviciilor aduse culturii, artei, științei și promovării operelor sociale, de impact local sau regional.

Codruța Vulcu, cu o experiență de peste 17 ani în industria muzicală și un portofoliu bogat de evenimente, s-a ocupat din punct de vedere logistic și operațional de organizarea evenimentului istoric de pe Câmpia Libertății din Blaj, din 2 iunie 2019, ocazie cu care Sanctitatea Sa Papa Francisc i-a beatificat pe cei șapte Episcopi martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Acest eveniment de uriașă amploare a fost un exemplu excelent de colaborare între sectorul privat și autoritățile statului, toate părțile implicate făcând totul pentru organizarea lucrurilor la cele mai înalte standarde. Toate aspectele, de la cele esențiale la cele de detaliu, au condus împreună la reușita unui eveniment cu adevărat istoric, o vizită de o deosebită însemnătate la nivel religios și chiar la nivel național”, afirmCodruta Vulcu, Director al ARTmania Events, la încheierea vizitei Sfântului Părinte Papa Francisc la Blaj.

Evenimentul – impresionant la nivel de complexitate tehnică, dar și ca număr de participați – ce a avut loc pe Câmpia Libertății din Blaj a fost o parte importantă a vizitei în România a Sanctității Sale Papa Francisc.

Organizarea evenimentului, conform ARTmania Events, a presupus o perioadă de montaj de 3 săptămâni, cu peste 60 de tiruri cu echipament, dar și formarea și coordonarea unei echipe de organizare compusă din 500 de persoane, a unei echipe de 600 de voluntari și coordonarea a peste 50 de colaboratori din sectorul privat.

Pentru acest eveniment a fost necesară amenajarea unui spațiu dedicat de 106.498 mp format din Câmpia Libertății și câmpurile adiacente, dar și amplasarea a 7 kilometri de garduri despărțitoare. Au fost montate corturi cu o suprafață totală de 2.200 mp și au fost instalate peste 7.400 de scaune.

De asemenea, au fost amenajați 14.500 de mp de sistem de acoperire a solului pentru a facilita accesul, staționarea în bune condiții a participanților la eveniment și a echipamentelor tehnice. Mai exact, au fost montați peste 7.500 de mp de portafloor pentru trafic pietonal, peste 5.300 de mp de portafloor pentru trafic mediu, peste 1.700 mp de portafloor pentru trafic greu pe câmpurile secundare de acces, pentru accesul tirurilor și utilajelor grele.

Pentru a ușura intrarea zecilor de mii de pelerini la slujba de pe Câmpia Libertății de la Blaj au fost amenajate 60 de porți de acces dotate cu toate cele necesare validării invitațiilor de participare și 6 zone independente destinate publicului, cu acces separat și facilități independente, pentru un crowd-management eficient și sigur.

Au mai fost construite patru platforme dedicate presei și două zone pentru persoanele cu dizabilități, toate cu acces dedicat, menite să asigure cele mai bune condiții pentru preluarea de imagini și urmărirea ceremoniilor.

În plus, pentru voluntarii care au asigurat informarea și ghidarea pelerinilor a fost amenajat un camping cu 300 de corturi, dotat la rândul său cu toate facilitățile necesare.

Pe durata evenimentului au fost colectate aproximativ 1,5 tone de plastic, deja trimise spre reciclare. Protejarea mediului și păstrarea curățeniei pe Câmpia Libertății a fost încă de la început unul dintre aspectele pe care a fost pus accentul în planificarea evenimentului. 

Organizarea acestui eveniment, unic în activitatea unui profesionist, a reprezentat pentru mine și echipa ARTmania Events o deosebită onoare. Doresc să mulțumesc Mitropoliei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică pentru încrederea pe care ne-a oferit-o atunci când ne-a ales pe noi pentru coordonarea acestui eveniment extrem de complex.

Pe lângă amploarea desfășurării de forțe și complexitatea tehnică, strânsa colaborare și angajamentul real al persoanelor și instituțiilor implicate a reprezentat unul dintre aspectele-cheie care au asigurat organizarea evenimentului la cele mai ridicate standarde.

Doresc să mulțumesc personal colaboratorilor, partenerilor și tuturor colegilor pentru eforturile deosebite depuse, pentru atitudinea centrată pe soluții, pentru deosebitul profesionalism și implicarea de care au dat dovadă”, mai spunea Codruța Vulcu, director ARTmania Events, la încheierea vizitei istorice a Sfântului Părinte la Blaj, ocazie cu care au fost beatificați cei șapte Episcopi Martiri ai Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.