Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


2 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Rugăciune la începutul anului

 
Rugăciune la începutul anului
  • 01 Ian 2021
  • 1936

Isuse, Dumnezeu adevărat şi Om adevărat, căzând în genunchi înaintea ta, te ador în cea dintâi zi a anului acestuia. 

Gândindu-mă la mulţimea binefacerilor pe care mi le-ai dăruit până acum şi totodată la nerecunoştinţa mea faţă de tine, mă cuprinde mirarea că tu, o Dumnezeule, îmi mai îngădui să încep un alt an, pentru ca, poate, să te supăr iarăşi cu multe păcate. 

Dar voiesc să nu mai fie aşa, Isuse! Încep această zi cu un act de fierbinte mulţumire faţă de tine şi-ţi făgăduiesc să-mi dau toată silinţa pentru a trăi după învăţătura Evangheliei tale, având încredere că, de vreme ce-mi ceri aceasta, îmi dai şi harurile trebuincioase ca să împlinesc voinţa ta. 

Părinte ceresc, care m-ai creat şi mi-ai dăruit pe Fiul tău, Unul-născut spre a-mi fi Răscumpărător şi Mântuitor, binevoieşte a mă ocroti cu providenţa ta şi a mă număra de-a pururi printre copiii tăi! 

Fiule născut din Tatăl veşnic, care te-ai întrupat, ai pătimit şi ai murit pentru a mă ridica la viaţa ta dumnezeiască, întăreşte-mă cu hrana sfântă a Euharistiei, ca să te urmez cu fidelitate în toate zilele vieţii mele. 

Spirite Sfinte, arde cu focul iubirii dumnezeieşti toată zgura păcatelor şi a pornirilor mele rele, ca să devin lăcaş al Preasfintei Treimi şi lumină pentru semenii mei. 

Preacurată Fecioară, Mama lui Isus şi a mea, cu rugăciunile tale dobândeşte-mi harul statorniciei în bine până în clipa în care voi înceta să număr anii trecători, ca să preamăresc în veci, împreună cu tine şi cu toţi sfinţii, bunătatea fără margini a Dumnezeului nostru. 

Amin.