Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


5 - = 3
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc și noii cardinali, în vizită la Papa emerit Benedict

 
Papa Francisc și noii cardinali, în vizită la Papa emerit Benedict
  • 29 Noi 2020
  • 2094

 

După consistoriul public de sâmbătă 28 noiembrie 2020, desfășurat cu restricții sanitare în bazilica San Pietro la ora Romei 16.00, papa Francisc și unsprezece din cei treisprezece noi cardinali au mers să-i facă o vizită fraternă papei emerit Benedict XVI. Întâlnirea a avut loc în capela reședinței papei emerit, mănăstirea ”Mater Ecclesiae” din Grădinile Vaticanului. Papa emerit și-a exprimat bucuria pentru această vizită și i-a binecuvântat pe noii cardinali.

Papa Francisc și unsprezece din cei treisprezece noi cardinali, creați la consistoriul public din seara de sâmbătă 28 noiembrie 2020 în bazilica San Pietro, au mers în vizită la papa emerit Benedict al XVI-lea. Doi dintre noii cardinali – mons. Cornelius Sim, vicar apostolic de Brunei, și mons. José F. Advincula, arhiepiscop de Capiz (Filipine) – nu au putut fi prezenți la consistoriu din cauza actualei situații sanitare, urmând să primească mai târziu însemnele de cardinal de la un reprezentant al Sfântului Părinte. Din aceleași motive sanitare, au fost anulate vizitele de curtoazie de după ceremonie, la care, în orice caz, au participat aproximativ o sută de persoane.

Dacă au fost anulate vizitele de curtoazie pe care noii cardinali le primesc de obicei după consistoriu, nu a fost anulată vizita fraternă la papa emerit Benedict al XVI-lea. Potrivit unei comunicări a Sălii de Presă a Sfântului Scaun, la finalul celebrării consistoriului ordinar public din seara de sâmbătă, 28 noiembrie a.c., Sfântul Părinte și cei 11 noi cardinali prezenți la Roma au mers în vizită la papa emerit, Benedict al XVI-lea. Întâlnirea a avut loc în capela mănăstirii ”Mater Ecclesiae”, din Grădinile Vaticanului. Într-un climat de afecțiune, cardinalii i-au fost prezentați unul câte unul papei emerit, care și-a exprimat bucuria pentru vizita primită. După cântarea ”Salve Regina” în limba latină, papa emerit a invocat asupra lor binecuvântarea. Vizita s-a încheiat după ora Romei 17.00.

Potrivit tradiției, papa celebrează în zilele apropiate consistoriului o Sfântă Liturghie solemnă la mormântul Sfântului Petru din bazilica vaticană. Celebrarea euharistică a avut loc duminică, 29 noiembrie a.c., la Altarul Catedrei din bazilica San Pietro.Sursa:vaticannews.va/ro

Știri din aceeași categorie