Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Papa Francisc a botezat gemenele siameze din Republica Centrafricană

 
Papa Francisc a botezat gemenele siameze din Republica Centrafricană
  • 12 Aug 2020
  • 2141

Într-o scrisoare, Hermine Nzotto îşi exprimă profunda recunoştinţă faţă de papa Francisc. Hermine Nzotto este mama gemenelor siameze care au fost protagonistele unei intervenţii chirurgicale de excepţie, efectuată la Spitalul de Pediatrie "Bambin Gesù", din Roma, la începutul lunii iunie, o intervenţie reuşită care le va permite fetiţelor o existenţă normală. Cele două fetiţe – Ervina şi Prefina – au fost botezate de papa Francisc, în urmă cu câteva zile, în capela Casei Sfânta Marta, din Vatican. Dacă în viitor "vor putea face parte dintre copiii cei mai norocoşi de pe pământ”, scrie Hermine, "este datorită Porţii Sfinte deschisă la Bangui, în 2015".

Vizita la bazilica San Pietro i-a dat mamei din Republica Centrafricană o senzaţia de imensitate aproape zdrobitoare. Însă, imediat ce şi-a oprit privirea asupra statuii din marmură a Maicii Preacurate – care-l ţine în braţe pe Isus, fără viaţă, după coborârea de pe cruce – interesul faţă de restul imensităţii s-a pierdut, lăsând loc întrebărilor despre "trupul nevinovat" al lui Cristos, care-i aminteşte de fetiţele ei, condamnate iniţial la o viaţă lipsită de normalitate.

Acesta este unul dintre pasajele cele mai intense ale scrisorii adresată papei Francisc de Hermine Nzotto, mama gemenelor siameze din Republica Centrafricană, supuse unei intervenţii extrem de delicate, de separare craniană şi cerebrală, efectuată la Spitalul "Bambin Gesù" din Roma. Cele două fetiţe – Ervina şi Prefina – au fost botezate de papa Francisc, în urmă cu câteva zile, în capela Casei Sfânta Marta, din Vatican.

În scrisoare, Hermine Nzotto îşi istoriseşte viaţa, într-un sat situat la circa 100 de kilometri de capitala Republicii Centrafricane, unde papa Francisc a iniţiat Jubileul Milostivirii, în 2015, prin deschiderea Porţii Sfinte a catedralei din Bangui.

Faptul că fetiţele, salvate în mod miraculos, au fost botezate de Sanctitatea Sa, reprezintă pentru ea confirmarea prezenţei lui Dumnezeu alături de cei sărmani. Hermine scrie că – dacă în viitor fetiţele ei vor face parte din copiii cei mai norocoşi de pe pământ – cei care pot merge la şcoală pentru a învăţa ceea ce ea nu ştie dar şi-ar dori atât de mult să cunoască – este datorită "punţii eterne ce poate fi trecută de cei nevoiaşi", în sensul atenţiei acordată celor din urmă; o punte dorită de pontif prin gestul de a deschide prima Poartă Sfântă într-un loc al celor din urmă, al celor uitaţi, ce s-a reflectat şi în gestul echipei de medici italieni care au efectuat dificila intervenţie chirurgicală de separare a celor două fetiţe siameze.

În scrisoare, Hermine Nzotto le mulţumeşte de mai multe ori medicilor Spitalului "Bambin Gesù", din Roma, doamnei Mariella Enoc, directoarea spitalului, şi profesorului universitar Carlo Efisio Marras, şeful departamentului de Neurochirurgie, care a condus echipa de medici care au efectuat dificila intervenţie chirurgicală.

 



Sursa:vaticannews.va/ro