Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 4
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Covid-19. La New York, se închid 20 de şcoli catolice şi alte trei fuzionează, în urma pandemiei

 
Covid-19. La New York, se închid 20 de şcoli catolice şi alte trei fuzionează, în urma pandemiei
  • 14 Iul 2020
  • 1782

 

Douăzeci de şcoli catolice din Arhidieceza de New York, în Statele Unite ale Americii, îşi închid porţile, iar alte trei şcoli vor fuziona într-o singură instituţie de învăţământ, în urma pandemiei de coronavirus. Decizia a fost comunicată printr-o notă de presă de Oficiul diecezan de supraintendenţă al instituţiilor de învăţământ, în care se scrie: "Criza sanitară cauzată de pandermia de coronavirus a avut un impact financiar devastator asupra familiilor", care nu mai au posibilitatea plătirii taxelor şcolare de înscriere şi frecvenţă. În acelaşi timp, restricţiile impuse în privinţa celebrării Sfintelor Liturghii cu participarea credincioşilor a dus la pierderea contribuţiilor financiare oferite de credincioşi, sume destinate în special sprijinirii, prin burse de studiu, a elevilor din familii cu posibilităţi financiare reduse.

Arhiepiscopul de New York, cardinalul Timothy Dolan, îşi exprimă preocuparea şi mâhnirea pentru toţi elevii care nu vor mai vedea şcoala iubită. "Rugăciunile mele sunt pentru toţi elevii şi familiilor lor, care suferă în urma acestei triste veşti", adaugă cardinalul. Închiderea celor douăzeci de şcoli şi fuziunea altor trei şcoli într-o unică instituţie va avea un puternic impact negativ asupra a 2.500 de elevi şi a 350 de angajaţi.

"Pierderea a douăzeci de şcoli este dureroasă" – explică superintendentul Michael J. Deegan – "şi decizia a fost luată cu reticenţă, doar după efectuarea unui studiu detaliat al situaţiei fiscale, în urma crizei sanitare". "Aceasta este o zi foarte tristă pentru toţi membrii comunităţii catolice de învăţământ" – a mai spus superintendentul Deegan, asigurând de afecţiunea şi de rugăciunile sale pentru elevii, familiile şi personalul din şcolile afectate. Totodată, Oficiul diecezan de supraintendenţă al instituţiilor de învăţământ asigură că va lucra "în strânsă legătură cu familiile în cauză, pentru a le ajuta să găsească o nouă şcoală catolică până în toamnă".

Institutele catolice de învăţământ care nu se vor redeschide sunt situate în diferite cartiere din New York, inclusiv Manhattan, Bronx şi Staten Island, în timp ce cele şcolile care vor fuziona sunt: Şcoala St. John din Goshen, Sacred Heart Institute din Monroe şi şcoala. St. Stephen-St. Edward di Warwick.

Arhidieceza de New York aminteşte că "timp de mai bine de două secole, şcolile catolice au învăţat şi hrănit copii din medii diferite, oferind cu succes elevilor oportunităţi de schimbare a vieţii, aspecte ce caracterizează educaţia catolică". "Şcolile Arhidiecezei de New York" – se mai spune în încheierea notei de presă – "numără în prezent peste 60 de mii de elevi şi studenţi şi 191 de instituţii de învăţământ".

 Sursa:vaticannews.va/ro