Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

București, 16.06.2020: Dezvelirea și binecuvântarea monumentului dedicat Papei Francisc

 
București, 16.06.2020: Dezvelirea și binecuvântarea monumentului dedicat Papei Francisc
  • 15 Iun 2020
  • 2651

Marți, 16 iunie 2020, ora 17:00, în București va avea loc dezvelirea și binecuvântarea monumentului dedicat Papei Francisc.

Ridicat în amintirea vizitei Sanctității Sale în România, din 31 mai – 2 iunie 2019 și realizat de artistul Darie Dup, monumentul este amplasat pe B-dul Schitu Măgureanu nr. 25-27 (la intersecția Str. Sf. Constantin cu Str. G. Cobălcescu).

Monumentul – bust din bronz, pe soclu de piatră – este realizat de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, în colaborare cu Primăria Municipiului București și Nunțiatura Apostolică în România.

La evenimentul dezvelirii și binecuvântării monumentului dedicat Papei Francisc vor participa ÎPS Aurel Percă – Arhiepiscop Mitropolit de București, ÎPS Ioan Robu – Arhiepiscop emerit de București, ÎPS Miguel Maury Buendía – Nunțiu Apostolic în România, PS Mihai Frățilă – Episcop al Episcopiei Greco-Catolice Sf. Vasile cel Mare de București, PS Cornel Damian – Episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de București, preoți, persoane consacrate și credincioși romano și greco-catolici, reprezentanți ai autorităților Statului, ai Guvernului, Parlamentului și ai administrației publice, reprezentanți ai altor Biserici și culte religioase din România.

Papa Francisc a vizitat România în perioada 31 mai-2 iunie 2019: a doua vizită a unui Suveran Pontif al Bisericii Catolice în țara noastră, după istorica vizită a Papei Ioan Paul al II-lea din 7-9 mai 1999. Acesta este al doilea monument ridicat în Capitala României unui Suveran Pontif al Bisericii Catolice: în 2011, în apropierea sediului Nunțiaturii Apostolice din București (la intersecția străzilor Bd. Schitu Măgureanu cu Str. Pictor C. Stahi) a fost amplasat un monument realizat de sculptorul Mirsad Begić și dedicat Sfântului Ioan Paul al II-lea, Papă, în amintirea vizitei sale în țara noastră, din mai 1999.Sursa:angelus.com.ro