Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

PS Claudiu: „Oricât de păcătoși ne-am simți, să nu disperăm niciodată”

 
PS Claudiu: „Oricât de păcătoși ne-am simți, să nu disperăm niciodată”
  • 03 Mai 2020
  • 2150

În Duminica a III-a după Paști sau Duminica Mironosițelor, 3 mai 2020, Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, a celebrat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfânta Treime” din Blaj. Celebrarea a fost transmisă în direct de postul de televiziune TVR3 și online de Radio TV Blaj.

La începutul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a ținut să sublinieze faptul că sunt prezenți la Sfânta Liturghie și cei care o urmăresc pe calea undelor, neputând fi prezenți fizic în aceste momente în Biserici.

Făcând referire la Evanghelia zilei, Preasfinția Sa a vorbit despre Iosif din Arimateea, sfetnicul cu bun nume care aștepta Împărăția lui Dumnezeu, despre Petru, cel care s-a lepădat de Isus dar și cel pentru care mai exisă o speranță, și despre femeile care merg la mormânt, dar au perspectiva umană.

Iosif din Arimateea, a spus Preasfinția Sa, este cel care merge la Pilat și cere trupul lui Isus. Am putea spune că așteaptă Împărăția și primește un trup. Pune acel trup într-un mormânt, din care va răsări viața nouă pentru noi toți.

Mențiunea expresă „mergeți și spuneți apostolilor și lui Petru”, ne arată faptul că pentru cel care a trădat există încă o speranță. Acea speranță se concretizează în momentul în care Petru îl întâlnește pe Isus și de trei ori îi spune „Doamne, Tu știi că te iubesc!”. Și noi credincioșii, a continuat Preasfinția Sa, oricât de păcătoși ne-am simți, să nu disperăm niciodată. Și pentru noi există un cuvânt plin de speranță al Sfintei Scripturi. Trebuie să avem încredere și speranță, însoțită de căință și de îngenunchierea în iubire în fața lui Dumnezeu.

Al treilea punct despre care a vorbit Preasfinția Sa Claudiu a fost legat de femeile care merg la mormânt, care aveau perspectiva umană și erau pline de frică, fugeau și nu aveau curajul să spună nimic. Perspectiva umană este reprezentată de mormântul acoperit de o piatră, iar perspectiva adevărată pe care o dă Dumnezeu este piatra dată la o parte. Pentru noi, pentru apostoli și pentru toți martorii din Evanghelie, totul se schimbă după întâlnirea cu Isus. Toți se bucură cu bucurie mare.

Îndemnul Preasfinției Sale pentru fiecare dintre noi este să fim cu adevărat ucenicii Celui Înviat. Doar prin trăirea concretă a Botezului în fiecare zi, vom trece de la frică la curaj și le vom putea vorbi tuturor de Cristos cel Înviat.

 

 

Biroul Arhieparhial de PresăSursa:bisericaromanaunita.ro