Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Desene ce surprind internauții și ne amintesc că Dumnezeu este cu noi

 
Desene ce surprind internauții și ne amintesc că Dumnezeu este cu noi
  • 02 Mai 2020
  • 3293

În ultimele zile, desenele Mariei Olguín, o ilustratoare spaniolă în vârstă de 38 de ani, s-au răspândit pe Instagram și WhatsApp într-un mod fulgerătorAcestea îi reprezintă pe Isus, Fecioara Maria și îngerii având grijă de pacienții cu covid-19. Pentru a ne amintim că Dumnezeu este alături de cei aflați în suferință...

„Făcând aceste desene, am vrut să arăt că Domnul este cu noi”, spune María Olguín, o ilustratoare din Asturias (nord-vestul Spaniei) ale cărei desene au surprins mulți internauți. În doar câteva zile, desenul său cu câțiva îngeri îngrijind pacienți cu covid-19 a fost distribuit masiv pe rețelele sociale. Îngrijitorii din sănătate l-au postat pe profilurile lor de Whatsapp.

Câteva zile mai târziu, a schițat un alt desen cu Fecioara Maria și Isus, apoi o reprezentare a Sfântului Iosif, a Mariei și a Pruncului Isus ajutând familiile aflate în izolare în sarcinile lor de zi cu zi. Ideea acestor desene s-a născut oarecum din întâmplare. „Nu mă gândeam la reacții... voiam doar să exprim ceva important pentru mine”, spune María. „Personal, nu m-am speriat când a început epidemia. Am respectat desigur instrucțiunile de izolare și de distanțare socialăcu toate că unele măsuri mi se păreau exagerate”, recunoaște tânăraartistă.

Dar într-o zi, când era în biserica din cartierul ei, a înțeles că Dumnezeu i-a cerut să se roage pentru bolnavi, îngrijitori și pentru toți cei care lucrează în spitale. „Mi-a fost clar că trebuie să mă rog pentru ei în fiecare zi”, spune ea. A doua zi, María s-a așezat în fața biroului ei - a lucrat ca ilustratoare la revista catolică „Misiòn”. În minte, nu înceta niciodată să-și imagineze scene în care îngerii vin să aibă grijă de pacienții cu covid-19. Acest gând profund nu a părăsit-o: „Dumnezeu are grijă de cei bolnavi. El are grijă de noi."

„Întrucât am avut mult de lucru, m-am gândit că voi încerca să desenez ceva mai târziu. Dar în acea zi, am văzut-o pe o prietenă a mamei mele în biserică care se ruga cu voce tare pentru bolnavi și pentru cei care îi îngrijesc. Aceasta se adresa îngerilor. „Pentru mine, a fost un moment declanșator. A trebuit să fac desenul imediat, astfel încât, la rândul meu și în felul meu, să încerc să fiu unul dintre instrumentele iubirii lui Dumnezeu”, spune María care a experimentat o convertire spirituală în urmă cu doisprezece ani, când avea 26 de ani. „La vremea respectivă, credința nu a însemnat mare lucru pentru mine. În adolescență, nu eram împăcată cu mine. Nu am înțeles implicarea părinților mei în diverse mișcări de evanghelizare care le-au dat griji financiare. Această experiență m-a îndepărtat de Dumnezeu”, spune ea.

”Sunt fericit că aceste desene îmi permit să vorbesc despre Dumnezeu, să-L facă mai prezent în rândul bolnavilor și al îngrijitorilor.”

Cu toate acestea, în acele moment Maria a întâlnit tineri catolici care păreau foarte fericiți. Fapt ce a intrigat-oȘi a început să vorbească cu ei despre credința pe care aceia o mărturiseau cu entuziasm. În urma acelei întâlniri, aflându-se într-o zi în fața tabernacolului, Maria mărturisește că: „Pentru prima dată în viața mea, am avut certitudinea absolută că Dumnezeu mă iubește fără limite, că a fost mereu acolo pentru mine. Când am ieșit din biserică, m-am simțit bine și radiam pentru că eram iubită de Dumnezeu ”.

După ce și-a postat desenele pe Instagram, María a primit o mulțime de mesaje de la cei ce lucrează în domeniul sănătății. Au pus ilustrațiile sale pe profilurile lor de WhatsApp. Unul dintre ei i-a scris că își trimite „îngerii” în fiecare zi pentru a avea grijă de mama sa infectată cu coronavirus. Un doctor atei-a cerut să se roage pentru el. „Sunt fericită că aceste desene îmi permit să vorbesc despre Dumnezeu, să-L facă mai prezent în rândul bolnavilor și al celor care îi îngrijesc. O mică misiune pe care María Olguín intenționează să o continue.

 

Traducere: ACCSursa:aleteia.org