Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 6
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Iată cum moare un creștin

 
Iată cum moare un creștin
  • 31 Mar 2020
  • 5077

În aceste zile triste, de izolare forțată, de sicrie transportate în camioanele armatei, coronavirusul pare să fi învins. Lumea este în genunchi la picioarele lui Covid-19, un microorganism care, chiar și după ce va înceta să facă victime, ne va afecta probabil viața cu o inevitabilă criză economică.

Este dificil să găsești speranță, însă o fotografie care a circulat în aceste zile pe internet oferă un alt unghi de observație. Această imagine ne arată cum moare un creștin, un preot catolic.

Pr. Cirillo Longo s-a născut pe 18 martie 1925 la Saletto (Italia): 78 de ani de călugărie, 67 de ani de preoție, 95 de ani de viață. De-a lungul vieții, după ce a intrat la vârsta de 12 ani în Institutul fondat de Sf. Luigi Orione, a îndeplinit numeroase misiuni în structurile spitalicești.

S-a stins din viață pe 19 martie a.c., în sărbătoarea Sfântului Iosif, la „Centrul Don Orione” din Bergamo. Pe data de 17 martie, într-un apel telefonic, relatează cronicile din Bergamo, a spus: „Ne vom vedea acolo, în Paradis... rugați-vă Rozariul... transmiteți salutări tuturor”.

Într-o fotografie, făcută cu câteva ore înainte de a muri, Pr. Cirillo exultă. Ca și cum ar fi marcat un gol, ca și cum ar fi sărbătorit o victorie, ca și cum și-ar fi câștigat cursa. Lucid până în ultimul moment, era conștient că a săvârșit lupta cea bună, că a păstrat credința și acum era gata să primească, citându-l pe Sfântul Apostol Pavel, „coroana dreptății”, pe care Domnul o rezervă celor ce sunt ai Săi. În acest fel moare un creștin, un preot catolic.

 

Traducere: LNU

 Sursa:iltimone.org