Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cei 5 copii cu sindrom Down care i-au dat mamei puterea de a depăși cancerul

 
Cei 5 copii cu sindrom Down care i-au dat mamei puterea de a depăși cancerul
  • 30 Mar 2020
  • 2010

Există persoane care privesc această familie și văd cinci copii cu sindrom Down, dar mama vede „doar copii”.

Este foarte comun ca provocările educării unui copil cu sindrom Down să îngrozească părinții și mulți din această cauză aleg avortul și nu viața. Această frică apare de obicei din ignoranță, deoarece multe familii cărora li se spune că vor avea copii cu sindrom Down nu au cunoscut niciodată pe nimeni afectat de acest sindrom de aproape - și nici nu vor cunoaște, cel puțin în țările în care eliminarea eugenică a copiilor este legalizată prin avort. Este un cerc vicios.

Povestea lui Leah Spring și a soțului ei, Dean Ellingson, însă, este diferită.

Leah a născut o fată cu sindrom Down și, după ce și-a dat seama că are „un înger” acasă, a decis să adopte alți patru copii cu soțul ei, toți cu un cromozom în plus. Și acești copii i-au dat puterea să lupte și să depășească cancerul de sân.

Iată cum decurge viața acestei familii:

În acea casă galbenă din vârful unui deal din Eagan, Leah taie pâine în timp ce copiii ei pregătesc bilețele pentru Ziua Mamei.

Scrie astfel: „Mamă, te iubesc atât de mult”, îi spune Angela, în vârstă de 18 ani, lui Axel, în vârstă de 14 ani și: „Mamă, te plac”. „Tu ești mama mea preferată”. „Tu ești cea care funcționează cel mai bine” Scrie: „Cel mai bun bucătar”. Ea este „cea mai bună regină din lume”.

Când cea mai bună regină din lume este gata să servească cina, asistentul ei, Dean Ellingson, cunoscut și sub numele de „tată”, îi cheamă pe Abel, în vârstă de 12 ani, pe Audrey și Asher în vârstă de 10 ani.

Există persoane care privesc această familie și văd cinci copii cu sindrom Down. 

Leah nu.

„Eu văd doar copii”.

 

Sursa: aleteia.org

Traducerea: Ioan - Ștefan Dumitraș