Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Pandemia de coronavirus: prețul plătit de preoți

 
Pandemia de coronavirus: prețul plătit de preoți
  • 23 Mar 2020
  • 5762

Printre persoanele infestate cu noul coronavirus se află și mulți preoți. Unii se află în izolare, alții în terapie intensivă. Zeci de preoți au murit în aceste zile în Italia din cauza complicațiilor legate de acest virus. Chiar și în acest moment dramatic, preoții sunt alături de oameni și îi însoțesc.

Pe 15 martie, la rugăciunea Angelus, Papa Francisc a mulțumit tuturor preoților, creativității preoților: „preoţi care au găsit modalităţi de a fi aproape de popor, astfel încât credincioşii să nu se simtă abandonaţi”. La Sfânta Liturghie oficiată la casa Sfânta Marta pe data de 13 aprilie, Sfântul Părinte s-a rugat pentru ca „Spiritul Sfânt să le dăruiască preoților capacitatea și discernământul pastoral, astfel încât Poporul lui Dumnezeu să se simtă însoțit de aceștia și de mângâierea Cuvântului lui Dumnezeu”.

Diecezele din Italia în doliu după moarea preoților (la data de 23 martie): Dieceza de Bergamo, Dieceza de Parma, Dieceza de Cremona, Arhidieceza de Milano, Dieceza de Salerno-Campagna-Acerno.

 

Traducere: LNU

 Sursa:vaticannews.va/it