Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


7 - = 5
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Hirotoniri de preot și diacon în Catedrala Blajului

 
FOTO: Hirotoniri de preot și diacon în Catedrala Blajului
  • 01 Mar 2020
  • 2455

Duminică, 1 martie 2020 (a igonirii lui Adam din Rai), în Catedrala Arhiepiscopală Majoră "Sfânta Treime" din Blaj a răsunat din nou "Vrednic este!". Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice și prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Claudiu Lucian Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopale Majore, a fost hirotonit preot diaconul Olimpiu Ioan Moldovan, iar seminaristul Sorin Băcel a primit darul diaconiei.

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinţia Sa Claudiu au concelebrat Pr. Vicar general, Cristian Barta, Pr. Vicar cu preoții Ioan Fărcaș, formatori şi profesori din cadrul Facultății de Teologie Greco Catolică Blaj.

La final, noul preot a mulțumit Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Preasfințitului Claudiu, părinților, soției, tuturor formatorilor din Institutul Teologic de la Blaj.

 (GALERIE FOTO)

Părintele Olimpiu Ioan Moldovan s-a născut la 13 decembrie 1983 în Mediaș. Este absolvent al Liceului Greco-Catolic Sfântul Vasile cel Mare din Blaj, promoția 2002. În anul 2003 a fost admis la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Blaj, devenind totodată seminarist în cadrul Seminarului Arhieparhial. Sub aspect formării intelectuale, Olimpiu Moldovan a parcurs următoarele etape: studii în teologie pastorală (2003-2007), finalizate cu Diploma de Licență; studii masterale la Blaj (2007-2009), absolvite, dar fără susținerea lucrării de masterat. A primit treapta diaconatului pe 15 decembrie 2019. Este căsătorit și are o fetiță.

Diaconul Sorin Băcel s-a născut la data de 08.03.1983 ȋn localitatea Mediaș Jud. Sibiu.  În anul 1997 este admis la Liceul Teologic Sfântul Vasile Cel Mare din Blaj, iar în anul 2001 după terminarea liceului, este admis la Facultatea de Teologie Greco-Catolică  Blaj. Din anul 2007 își continue studiile teologice urmând ca în anul 2011 să susțină lucrarea de licență. Începând cu anul 2012 urmează cursurile de masterat tot la Blaj, iar în anul 2013 își susține lucrarea de disertație. Este căsătorit și are doi copii.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

 Sursa:bisericaromanaunita.ro

Știri din aceeași categorie