Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Primul interviu cu Asia Bibi după eliberare

 
Primul interviu cu Asia Bibi după eliberare
  • 27 Feb 2020
  • 2287

Am avut o viață simplă, dar eram foarte implicată. Am lucrat în agricultură, culegând fructe și legume. Seara mă întorceam acasă pentru a mă îngriji de familie. Nu a fost deloc ușor, dar eram fericită”. Satul în care locuia era predominant musulman, iar aceștia nu îi iubeau pe creștini. Asia Bibi a vorbit despre preocupările sale zilnice până în ziua în care, fără motiv, este acuzată de blasfemie de către vecini: „Nu știu exact de ce această vecină împreună cu sora ei m-au acuzat de blasfemie, dar ceea ce știu este că nu mă iubeau și le-a fost foarte ușor să mă acuze deoarece eram creștină. Și apoi, nu mi-a luat nimeni din sat apărarea...”.

În momentul primirii verdictului, predomina o neînțelegere și o senzație teribilă de nedreptate, iar apoi în singurătatea celulei sale, o mare tristețe și îngrijorare pentru familia sa pe care o știa amenințată. „A treia zi după condamnare, în timp ce mă rugam, o pasăre s-a așezat pe pervazul geamului și mă privea. Atunci am întrebat-o. Vii de la Dumnezeu? Și a plecat. Timp de trei ani s-a întors în fiecare zi. Era pentru mine simbolul speranței. M-am rugat mult în timpul detenției. Fiind singură în celulă, mi l-am imaginat pe Isus și i-am vorbit. I-am cerut să mă elibereze. Această legătură mi-a dat putere și speranță. Întotdeauna am crezut că dreptatea va triumfa și voi fi eliberată”.

O femeie musulmană și un paznic creștin au ajutat-o să depășească acest lung calvar. Apoi, cu o mică întârziere află că creștinii intervin în apărarea ei și Papa Benedict al XVI-lea cere să fie eliberată. „Sunt conștientă că istoria mea m-a făcut un simbol în toată lumea. Din păcate, există mulți alți creștini care au fost acuzați de blasfemie și încă se află în închisori. Vreau să le fac vocea auzită în lume și să-i apăr - așa cum alții mi-au luat apărarea - pentru a fi eliberați. Îi îndemn pe toți cei care m-au sprijinit să nu-i abandoneze”. Astăzi Asia Bibi i-a iertat pe cei care au rănit-o și încearcă mai întâi să-și recâștige sănătatea, înainte de a începe o nouă etapă în viață”.

 

Traducere: LNUSursa:iltimone.org