Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


9 - = 8
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Nigeria. Patru seminariști au fost răpiți de o grupare înarmată

 
Nigeria. Patru seminariști au fost răpiți de o grupare înarmată
  • 14 Ian 2020
  • 2405

Un nou atac comis împotriva creștinilor în Nigeria. Patru seminariști catolici au fost răpiți de oameni înarmați: informează L’Osservatore Romano, preluând surse din cadrul asociației Ajutor Bisericii care Suferă. Faptul a avut loc pe 8 ianuarie, dar știrea a fost difuzată de media locale abia zilele trecute. Raidul a fost comis la Seminarul Mare ”Bunul Păstor” din Kaduna, în statul federal cu același nume.

Potrivit asociației amintite, făptașii ar fi cerut o sumă de bani în schimbul eliberării celor patru seminariști. Site-ul Arab News susține că grupul înarmat ar fi pătruns în seminar, după care ar fi deschis focul. Poliția a asigurat că se fac toate demersurile pentru a negocia cu grupul înarmat eliberarea seminariștilor.

Raportul publicat anul trecut de fundația de drept pontifical ”Ajutor Bisericii care Suferă” menționa Nigeria printre țările în care creștinii sunt supuși ”unor persecuții extreme”.

În discursul adresat membrilor Corpului Diplomatic pe 11 ianuarie a.c., papa Francisc spunea că ”este dureros să constatăm cum continuă - în special în Burkina Faso, Mali, Niger și Nigeria - episoade de violență împotriva unor persoane nevinovate, printre care se află și numeroși creștini persecutați și uciși pentru fidelitatea lor față de Evanghelie”.

”Îndemn Comunitatea internațională”, a fost apelul papei, ”să susțină eforturile care se depun în aceste țări în lupta pentru a eradica plaga terorismului, care însângerează tot mai multe părți din Africa, precum și din alte regiuni ale lumii. În lumina acestor evenimente”, a încheiat pontiful, ”e necesar să se pună în practică strategii care să cuprindă intervenții nu doar în domeniul securității, dar și în reducerea sărăciei, ameliorarea sistemului sanitar, dezvoltarea și asistența umanitară, promovarea bunei guvernări și a drepturilor civile. Aceștia sunt pilonii unei adevărate dezvoltări sociale”.



Sursa:vaticannews.va/ro