Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

11 creștini decapitați de Statul islamic în ziua de Crăciun

 
11 creștini decapitați de Statul islamic în ziua de Crăciun
  • 28 Dec 2019
  • 7521

Statul islamic din provincia Africii de vest a lansat un clip video prin care revendică uciderea a 11 creștini în Nigeria. Grupul terorist susține că uciderea creștinilor reprezintă o „răzbunare” pentru moartea liderului lor Abu Bakr al-Baghdadi, ucis într-un raid american în Siria în luna octombrie a acestui an.

Conform videoclipului, lansat în data de 26 decembrie a.c, prizonierii uciși ar fi fost capturați în ultimele săptămâni, dar nu se oferă nicio indicație despre identitatea lor.

Execuția pare să fi avut loc chiar în ziua de Crăciun și a fost realizată, după cum se menționează în videoclip „ca un mesaj pentru creștinii din întreaga lume”.

În ultimele zile, jihadiștii au întreprins mai multe acțiuni violente în nord-estul Nigeriei. În ajunul Crăciunului, au fost ucise șapte persoane și un tânăr a fost răpit, într-un sat creștin în apropiere de Chibok.

Pe 23 decembrie, în aceeași regiune au fost uciși 2 civili și 13 au fost răniți într-un atac asupraunui punct de control militar. Cu o zi înainte, 6 soldați nigerieni au fost uciși într-un atac asupra unui convoi militar.

Potrivit datelor ONU, organizație care pe data de 24 decembrie a condamnat atacurile, de 10 ani de când a început revolta jihadistă în Nigeria, peste 36.000 de persoane și-au pierdut viața.

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:asianews.it

Știri din aceeași categorie