Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Cum să ai cel mai frumos Crăciun?

 
Cum să ai cel mai frumos Crăciun?
  • 05 Dec 2019
  • 2436

Crăciunul nu este ceva ce trebuie să faci –pregătirea este cheia pentru a te bucura cu adevărat de acesta.

 

            În cartea Flacăra vie a iubirii, Sf. Ioan al Crucii spune că sufletul uman este ca un ”jurnal de lemn mereu afundat în flăcări”. Dacă jurnalul este ud, durează până flacăra s-ar putea aprinde. Așa cum pe măsură ce focul usucă pădurea, arde tot mai luminos. Sufletul este la fel și Crăciunul este un bun exemplu în acest sens. Dacă vrem să ardem în spiritul iubirii și al generozitații, acest lucru necesită timp și pregătire.

            Crăciunul nu este ca viața de zi cu zi, de aceea îl iubim cu toții așa de mult și abia așteptăm să înceapă această perioadă a anului. Dar, din punctul meu de vedere, este ceva agasant în a te uita la filme de Crăciun  în timp ce pregătești pomul imediat după Ziua Recunoștiței. Nu am nimic cu oamenii cărora le place să-și decoreze casa cu mult înainte de sărbătoare, dar... nu sunt încă pregătiți. Sunt asemenea jurnalului care a stat în zapada udă luni de zile și care aruncat direct în foc, va sfârâi și fumega.

            Pentru un Crăciun cât mai bun este nevoie de pregătire. Avem nevoie de timp și spațiu pentru a contempla ceea ce face ca această sărbătoare să fie atât de specială. Dacă îl luăm de-a gata, vom face totul din inerție, iar la sfârșit, Crăciunul va deveni doar un alt lucru pe care l-am facut. Odată ce s-a încheiat, ne pierdem entuziasmul și asteptăm cu nerăbdare să strângem bradul.

            Adventul este perioada dinaintea Crăciunului care ne ajută să ne pregătim, și dacă folosim timpul Adventului într-un mod înțelept vom avea parte de un Crăciun așa cum ne dorim. Iată câteva idei cum ai putea face asta.

Fă ceva generos

În speranța că suntem ”drăguți” tot timpul și urmând acest sfat nu este doar o încercare de a fi văzuți cu ochi bun de către Moșul. Dar în săptămânile ce ne conduc la Crăciun avem multe oportunități de a fi generoși. De exemplu, este un moment bun de a face prăjituri pentru vecini, de a merge la colindat prin azile sau de a trimite pachete de îngrijire pentru cei din forțele armate aflate peste hotare care își fac datoria și de Crăciun. Alege măcar un lucru pe care să-l faci în acest Advent și implică toată familia în activitate.

Ascultă muzică bună

Cu toții știm cât de frumoasă este muzica de Crăciun, dar muzica de Advent este de asemenea specială. Deoarece nu este atât de comercializată, nu o vei găsi în topul albumelor, deși pentru mine acesta este un avantaj. Muzica Adventului este una sacră, calmantă, care îți dirijează atenția spre Fecioara Maria, pruncul Isus, speranță și rugăciune. Unul dintre albumele mele preferate pentru această perioadă a anului este Advent at Ephesus de Benedictine, un grup de surori creștine.

Vizitează-ți rudele

Am uitat să vizitez câteva rude de o lungă perioadă de timp. Săptămânile dinaintea Crăciunului sunt prielnice pentru a plănui sau a primi vizitele rudelor. Adventul este perioada perfectă în care poți reînoi relațiile.

Fii îndemânatic!

Este simplu să cumperi un calendar pentru Advent, dar este mai distractiv să-l faci. Familia mea iubește proiectele pe care le facem pentru a ne pregăti de Crăciun, faptul că depunem efort și timp face ca rezultatul să fie mai satisfăcător. Spre exemplu, puteți întocmi un calendar cu dulcuri pentru cei mici sau alte alte lucuri cu care să împodobiți casa. 

Iartă pe cineva

Perioada de Advent este o perioadă bună pentru a-ți reaminti valorile simple precum răbdarea și generozitatea, este timpul perfect pentru a te gândi la anul ce a trecut. Ce păreri de rău sau neiertări au zăbovit în sufletul tău? Roagă-te și împacă-te în inima ta cu cineva care te-a rănit. Dacă nu te-ai mai spovedit de mult timp, preoții, în această perioadă, sunt disponibili ore întregi. Nimic nu te va face să te simți mai eliberat decât de ați spune greșelile și supărările cu voce tare, de a trece mai departe și de a obține iertare. O inima eliberată de poveri  este o inimă deschisă, gata să iubească și pregătită pentru un Crăciun în adevăratul sens al cuvântului.

 

Traducere: Orian GabrielaSursa:it.aleteia.org