Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


6 - = 1
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Siria. Preot catolic ucis de ISIS

 
Siria. Preot catolic ucis de ISIS
  • 14 Noi 2019
  • 5282

Siria își plânge ambele victime: pe preotul Catolic armean Ibrahim Hanna, paroh al parohiei Sfântul Iosif din Qamishli și pe tatăl acestuia, Ibrahim Bidu Hanna. Cei doi au fost uciși luni, 11 noiembrie  2019, în timp ce se îndreptau cu mașina spre Deir ez-Zor pentru a verifica stadiul lucrărilor la Biserica Martirilor. O motocicletă s-a apropiat de mașină și apoi a fost deschis focul. Preotul, născut în anul 1976 a murit de îndată ce a ajuns la spital. Tatăl său a murit pe loc. Alți doi pasageri care se aflau în mașină au scăpat cu viață.

Învestigațiile sunt încă în desfășurare, chiar dacă unele surse raportează că atacul a fost deja revendicat de ISIS, care prin acest gest subliniază încă o dată ura pe care o are față de urmașii lui Cristos.

Știrea atacului care a dus la moartea Pr. Ibrahim, ajunsă repede în presa internațională, a fost comentată astfel de către Mons. Boutros Marayati, arhiepiscopul catolic armean de Alep: „Războiul în Siria încă nu s-a terminat. Prezența ISIS este încă resimțită”.

De asemenea, arhiepiscopul Marayati lansează un apel către toți creștinii din lume: „Rugați-vă pentru noi și pentru poporul nostru. Trăim momente extrem de dificile”.

Numele părintelui Ibrahim, ucis pentru credința sa, se adaugă în rândurile martirilor care și-au dat viața pentru Cristos, după cum spune Scriptura: „Fericiţi cei prigoniţi pentru dreptate, că a lor este împărăţia cerurilor. Fericiţi veţi fi voi când vă vor ocărî şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, minţind din pricina Mea (Mt 5, 10-11).

 

Traducere: Liviu UrsuSursa:iltimone.org