Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Irak: trei zile de post şi rugăciune pentru pace la îndemnul Patriarhului Sako

 
Irak: trei zile de post şi rugăciune pentru pace la îndemnul Patriarhului Sako
  • 12 Noi 2019
  • 2257

 

Patriarhatul Bisericii de rit caldeean, cu sediul la Bagdad, a propus trei zile de post şi rugăciune – de luni, 11 noiembrie până miercuri, 13 noiembrie – pentru a cere de la Dumnezeu darul păcii şi revenirea stabilităţii în Irak.

Îndemnul de a recurge la "armele spirituale" reprezentate de post şi rugăciune în vederea restabilirii păcii a fost făcut de patriarhul caldeu de Bagdad, Louis Raphaël Sako. Primatul Bisericii de rit caldean şi-a exprimat convingerea că armele spirituale pot pune capăt haosului şi violenţei care însângerează ţara. Totodată, patriarhul Raphaël Sako a reînnoit apelul adresat guvernului şi manifestanţilor astfel încât toţi să acţioneze "cu înţelepciune şi moderaţie, dând prioritate intereselor generale", ale întregului popor irakian,  evitând vărsarea de sânge nevinovat şi distrugerea sau jefuirea bunurilor publice şi private.

Potrivit unui ultim bilanţ, cel puţin 320 de irakieni şi-au pierdut viaţa în ciocnirile dintre manifestanţi şi forţele de securitate.

În ultimele ore Administraţia Statelor Unite a intervenit în legătură cu criza irakiană printr-o declaraţie a purtătorului de cuvânt a Casei Albe, difuzată de Ambasada Statelor Unite la Bagdad, luându-se poziţie în favoarea manifestanţilor şi indicându-se alegerile anticipate ca fiind calea pentru a încerca ieşirea din haos şi placarea protestelor împotriva guvernului, izbucnite la începutul lunii octombrie. De fapt, comunicatul Statelor Unite justifică protestele considerate ca fiind o compresibilă reacţie în faţa unei tot mai puternice influenţe iraniene în Irak.Sursa:vaticannews.va/ro