Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


4 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Să ne rugăm în prezenţa lui Isus, împreună cu Isus, mijlocitorul nostru la Tatăl

 
Să ne rugăm în prezenţa lui Isus, împreună cu Isus, mijlocitorul nostru la Tatăl
  • 04 Apr 2019
  • 2534

Inspirându-se din textul primei lecturi din Liturgia zilei, din Cartea Exodului, capitolul 32, papa Francisc a vorbit despre rugăciunea de mijlocire în omilia Sfintei Liturghii celebrată joi, 4 aprilie, în Capela Casei Sfânta Marta.

«Cine se roagă cu credinţă» - a spus pontiful - «se roagă cu curaj şi din toată inima», Sfântul Părinte atrăgând atenţia asupra riscului de a fi căldicei în rugăciune sau de a ne ruga în mod mecanic, "asemenea papagalilor. În schimb, Sfântul Părinte îndeamnă la rugăciunea autentică, în care Domnul este mijlocitor, la o rugăciune curajoasă, trăită "din toată inima".

Papa Francisc: «Mijlocirea Domnului înseamnă că Isus se roagă pentru noi în acest moment. Şi atunci când mă rog –  fie cu convingere, fie negociind, fie bâlbâindu-mă, fie certându-mă cu Domnul,  Isus primeşte rugăciunea mea şi o prezintă Tatălui. Iar Isus nu are nevoie să vorbească dinaintea Tatălui, ci îi arată rănile. Tatăl vede rănile şi dăruieşte harul. Când ne rugăm, să ne gândim că ne rugăm împreună cu Isus. Când ne rugăm astfel, cerând mijlocirea în mod curajos, ne rugăm împreună cu Isus: Isus este curajul nostru, Isus este siguranţa noastră, El este cel mai mare mijlocitor.»

Insistând asupra importanţei de a cere, în rugăciune, mijlocirea lui Isus, pontiful a explicat cât este de necesar să-i prezentăm lui Isus cererile noastre:

Papa Francisc: «Fie ca Domnul să ne dea harul de a urma această cale, de a învăţa să mijlocim. Şi, atunci când cineva ne cere să ne rugăm, să nu o facem cu mici rugăciuni, ci să ne rugăm în mod serios, în prezenţa lui Isus, împreună cu Isus care mijloceşte pentru noi toţi în faţa Tatălui.»  

Alessandro Gisotti, directorul "ad interim" al Sălii de Presă a Sfântului Scaun, i-a informat pe jurnalişti că la Sfânta Liturghie a participat, în formă privată, preşedintele Republicii Italiene, Sergio Matarella.



Sursa:vaticannews.va/ro