Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


3 - = 2
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: Hramul Mănăstirii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Prilog

 
FOTO: Hramul Mănăstirii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Prilog
  • 08 Noi 2016
  • 3949

Azi, 8 noiembrie 2016, s-a sărbătorit la Prilog, județul Satu Mare, hramul Mănăstirii ”Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”.

Sfânta Liturghie a început la ora 11.00, fiind celebrată de Pr. Protopop Iacob Feier împreună călugării din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și cu un număr mare de preoți veniți din protopopiatul Țării Oașului, dar și din alte Eparhii. Celebrarea a fost transmisă în direct la Radio Maria. În încheiere s-a făcut un părăstas pentru cei morți: Fr. Mihai Neamțu OSBM (Unchiu Mihai), sora Ana, ieromonah Cosma Filip Crăciun OSBM.

(Galerie FOTO)

După Sfânta Liturghie, preoţii şi credincioşii au cinstit adevărata icoană făcătoare de minuni a mănăstirii Bixadului care se află acum la mănăstirea călugărilor bazilieni din Prilog.

Biserica Mănăstirii de la Prilog este ctitoria fratelui Mihai care salvat mulţi oameni de la intervenţii chirurgicale sau de la boli declarate incurabile.

Călugărul Mihai Neamţu, născut la 12 octombrie 1924 în satul Prilog, și-a dedicat întreaga viaţă credinţei creştine şi a suferit prigoana comunistă, fiind izgonit de la Mănăstirea Bixadului. Din 1970, a început să meargă din sat în sat să vindece oamenii cu ajutorul tratamentelor cu ceaiuri şi îndemnându-i la rugăciune.

Cu timpul, vestea i s-a dus în toată ţara, şi au început să vină zilnic sute de oameni bolnavi la Prilog. Toţi cei care l-au căutat au fost primiţi. Dar călugarul vindecător refuza bani pentru binele pe care-l făcea celor suferinzi. Programul de primire a celor bolnavi era de la ora 9 dimineaţa până târziu în noapte, astfel încât Unchiul Mihai, cum i se zicea, avea doar două pauze de masa pe zi. Chiar extenuat, continua să primeasca bolnav după bolnav.