Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 9
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Reforma protestantă: nu de sărbătorit, ci de comemorat

 
Reforma protestantă: nu de sărbătorit, ci de comemorat
  • 19 Oct 2016
  • 4944

„În ciuda tuturor explicațiilor rezonabile, Reforma a creat o diviziune în creștinism, care a suferit și suferă încă și astăzi. Din cauza acestei diviziuni, Biserica Catolică din țările nordice a putut reîncepe să trăiască doar după câteva secole” și pentru acest lucru „aniversarea a cinci sute de ani de la începutul Reformei nu poate fi sărbătorită, ci ar trebui comemorată într-un spirit de pocăință”. Acestea sunt cuvintele ce pot fi citite într-o „Scrisoare pastorală a Conferinței episcopilor nordici”, publicată sâmbăta trecută, 15 octombrie 2016, în Suedia, Norvegia, Finlanda și Islanda, informează agenția Sir.

Scrisoarea, publicată în mod deliberat în sărbătoarea sfintei Tereza de Avila și intitulată „De la conflict la comuniune”, dorește să reflecteze „asupra căii care trebuie urmată împreună pentru a crește în credință, în speranță și în caritate”. Episcopii catolici își exprimă hotărârea lor „de a merge mai departe împreună pe calea reconcilierii cu frații și surorile luterane și de a face totul pentru a ajunge la unitate”.

După ce au formulat o perspectivă catolică asupra unor puncte centrale privind doctrina credinței, episcopii propun din nou, pentru Europa de Nord, cele „cinci imperative” din documentul catolico-luteran cu același nume lansat în 2013. De asemenea, prelații îi invită „pe toți episcopii catolici să însoțească în rugăciune pregătirea vizitei papei Francisc în Suedia”, care va avea loc la sfârșitul acestei luni. Episcopii scandinavi își încheie scrisoarea spunând că „în ciuda diferențelor care rămân, suntem convinși că prin intermediul harului lui Dumnezeu este posibilă găsirea căii spre unitate”.

(rv – I. Ursuleac)



Sursa:ro.radiovaticana.va