Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


8 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

Când este momentul ideal pentru a ne ruga?

 
Când este momentul ideal pentru a ne ruga?
  • 16 Iul 2023
  • 782

„Bucuraţi-vă pururea. Rugaţi-vă neîncetat. Daţi mulţumire pentru toate, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, întru Cristos Isus, pentru voi”, recomandă Sfântul Pavel (1 Tesaloniceni 5:17 și u.). Dar cum să găsești timpul și momentul potrivit pentru a te ruga/medita în tumultul vieții de zi cu zi?

Când era întrebat ce oră este, un bătrân preot răspundea: „Este ora potrivită să iubești!" La fel de bine ar fi putut răspunde că e ora potrivită pentru rugăciune - Isus ne-a spus într-adevăr că trebuie să ne rugăm fără încetare (Lc 18: 1). Cât se poate de des trebuie să fim alături de Domnul, prezent în profundul inimii noastre: „O, Tu, care ești la Tine în profundul inimii mele, fă-mă să trăiesc cu Tine în profundul inimii mele”. Acesta este locul în care Domnul ne poate ajuta să obținem victorii reale asupra ispitelor de tot felul care continuă să apară pe parcursul întregii zile.

Când suntem tentați să ne lăsăm copleșiți de monotonia vieții, să ne gândim că El este acolo, iubindu-ne și așteptând un zâmbet de la noi. Când suntem teribil de iritați de o reflecție pe care tocmai am auzit-o, să cerem Domnului să ne formeze o inimă blândă și umilă, ca a Lui. Când suntem dezamăgiți de noi înșine pentru că am cedat prostește la o ispită a vanității sau a calomniei, să ne întoarcem imediat la El, asigurați fiind de iertarea Lui. Dar pentru a avea aceste reflexe de rugăciune, trebuie să ne impunem să petrecem mult timp în fiecare zi într-un dialog de la inimă la inimă cu Domnul. Dar când este momentul perfect pentru a avea o astfel de meditație/rugăciune?

 

Cei șapte pași spre o rugăciune/meditație reușită:

 

UNDE?

Să alegem un loc și un moment în care nu fim deranjați: „ Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta şi, închizând uşa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, şi Tatăl tău, Care vede în ascuns, îţi va răsplăti ţie.” (Mt 6,6). Isus însuși se retrăgea adesea noaptea într-un loc pustiu pentru a se ruga.

CÂND?

Să ne rugăm cât mai devreme: întreaga zi ne va fi luminată.

CUM? 

Să ne pregătim cu o noapte înainte, meditând la un text din Scriptură sau la un autor spiritual.

CE SĂ FACEM?

Chiar dacă acest moment este scurt, să îl așteptăm și să îl trăim ca momentul suprem alzilei: aceste minute să fie momentul în care Îl iubim pe Dumnezeu din toată inima, nu numai cu toată puterea noastră. Nu este aceasta prima poruncă?

LA CE SĂ NE GÂNDIM?

Să începem rugăciunea/meditația și să o continuăm gândindu-ne că Domnul este mai fericit decât noi, fericit să ne vadă „pierzând timpul” pentru El.

PENTRU CÂT TIMP ?

Să nu întrerupem rugăciunea/meditația înainte de ora prevăzută: El este sensibil la loialitatea noastră.

DAR ÎN CAZUL VACANȚELOR?

Să nu ezităm să continuăm în zilele libere, de exemplu, în timpul vacanțelor.

 

Trebuie să recunoaștem că astăzi este nevoie adesea de eroism pentru a fi fideli acestei rugăciuni zilnice și că de multe ori este necesar să ne reamintim angajamentul pe care l-am făcut. Dar cel mai important este să înțelegem că rugăciunea este cu adevărat ceva vital și accesibil tuturor. Adesea, în timpul unei reculegeri spirituale, a unei Adorații Euharistice sau ascultând mărturia unei persoane care a primit acest har, la rândul nostru îl putem primi.

 

Traducere: ACC



Sursa:aleteia.org

Știri din aceeași categorie