Scrie-ne un mesaj!

Dacă doriți să ne contactați pentru a ne întreba ceva sau a ne sugera ceva, sau pur și simplu pentru a ne saluta, vă rugăm să folosiți formulatul alăturat. Vom încerca să vă răspundem cât mai repede cu putință.

Echipa e-communio.ro


10 - = 7
* Toate câmpurile marcate sunt obligatorii
Ultimele știri
e-communio.ro logo

FOTO: respectarea vieţii umane în Europa, o problemă politică

 
FOTO: respectarea vieţii umane în Europa, o problemă politică
  • 11 Apr 2014
  • 4230
Vântul schimbării din Parlamentul European a făcut ca puţini euro-parlamentari să participe la audierea publică a proiectului „Unul dintre noi”, iniţiativă cetăţenească prin care peste 1,7 milioane de cetăţeni europeni cer ca embrionul uman să fie protejat în UE, iar banii contribuabililor să nu fie folosiţi pentru distrugerea lor. Fără a mai pomeni de lobby-ul anti-viaţă care a încercat boicotarea audierii, a fost un pas înainte în drumul pe care Europa trebuie să-l facă pentru a proteja cu adevărat demnitatea tuturor oamenilor, inclusiv a embrionilor.

Apropiatele alegeri euro-parlamentare sau lipsa interesului pentru viaţă şi familia, au făcut ca puţini dintre aleşii noştri să fie prezenţi la o discuţie la care nici un om de bună-voinţă nu ar fi trebuit să lipsească. Unii, probabil, lipsesc motivat. Euro-parlamentari români, nu am văzut. Este adevărat, nu am făcut nici prezenţa, dar, cu siguranţă nu au luat cuvântul. Nu acum. Probabil unii dintre ei vor vota însă pentru apărarea vieţii atunci când va exista vreo propunere legislativă şi le putem mulţumi încă de pe acum.

Într-o atmosferă care părea să prevestească un adevărat război cultural în care vocile ideologice ale culturii morţii nu se temeau de vântul schimbării, apărătorii vieţii de o parte şi cei care vor ca etica să stea departe de Parlamentul European de cealaltă, au arătat că în legislaţia europeană există lacune nu doar legislative, ci şi morale.

Se pare că mulţi dintre euro-parlamentari nu consideră că omul este mai important decât un lucru şi decât un animal. Respectul demnităţii umane pare condiţionat de anumite interese economice şi politice.

Următorii euro-parlamentari vor fi însă cei care vor decide care va fi soarta acestei iniţiative cetăţeneşti. În luna mai o să aibă loc alegeri euro-parlamentare, şi chiar dacă poporul român nu s-a arătat dornic să voteze niciodată, mi-aş dori ca cei care se vor duce la vot să-i aleagă pe cei care au apărat viaţa umană şi valorile familiei.

Candidaţii ne vor spune multe despre proiectele lor măreţe prin care ne vor oferi o viaţă prosperă, vor apăra viaţa umană şi vor promova o politică onestă. Unii ne vor trăda cu siguranţă toate aşteptările, însă nu vom afla acest lucru niciodată dacă nu le supraveghem voturile din Parlamentul European. Politica, că ne place sau nu, are mai multe feţe pe care le schimbă nu în funcţie de anotimpuri sau de orientarea politică, ci de interesele personale sau colective, iar unii politicieni sunt nişte cameleoni veritabili care se transformă în funcţie de bătaia vântului interesului lor. Limita este o gheaţă subţire pe care mulţi o sparg de nenumărate ori. Poate că ar trebui să le urmărim inconsecvenţele şi să-i lăsăm să-şi înece cariera politică, dacă tot insistă să calce strâmb. Catolic, ortodox, creştin sau om de bună-voinţă nu este cel care spune acest lucru în gura mare, ci acea persoană care rămâne consecventă în alegerea vieţii.

Pentru moment, mulţi euro-parlamentari consideră că viaţa umană este un accesoriu politic. De alegători depinde dacă acest lucru se va schimba.

După audierea din Parlamentul European a fost înfiinţată prima Federaţie Pro Vita din Uniunea Europeană pentru a garanta o prezenţă permanentă pe lângă instituţiile Uniunii Europene. Din România fac parte pentru moment trei organizaţii: Asociaţia Medicilor Catolici Bucureşti, Pontes Vitae şi Asociaţia Diaconia.

Pentru e-ecommunio.ro, de la Bruxelles, Andrei Hrişman


Audierea


Înfiinţarea Federaţiei Pro Vita din Uniunea Europeană


Încercarea de a boicota audierea



Nota redacţiei: Andrei Hrişman, doctor în bioetică, participă în calitate de expert la audierea în faţa Comisiei Europene şi a Parlamentului Uniunii Europene, care se desfăşoară în aceste zile la Bruxelles.